Hlavní obsah

Matka a dcera cestují po světě za tím nejlepším pečivem. Nadchla je pražská pekárna

2:32
2:32

Poslechněte si tento článek

Někdo létá křížem krážem za těmi nejkrásnějšími plážemi, jiný za světovými muzei a čím dál větší množství turistů vyráží za skvělým jídlem. Britky Jessica Morgan-Helliwellová a její matka Louise Churchová už dva roky jezdí po světě za pekárnami. A jedním z pěti nejlepších podniků, které navštívily, je pražský Artic Bakehouse.

Turistky cestují po světě za jídlem. Jejich vášní je pečivoVideo: AP

Článek

Šestadvacetiletá Jessica Morgan-Helliwellová a její osmačtyřicetiletá matka Louise Churchová žijí ve Walesu a výlety za tím nejchutnějším pečivem podnikají každý víkend. Někdy vyrážejí v okruhu svého bydliště, jindy jedou až na druhý konec světa. Ženy už mají notně „prochutnané“ Spojené království, vyrazily už ale i do daleké Austrálie a dalších zemí, jak uvedla agentura AP, která zveřejnila i video.

Ženy se nespecializují čistě jen na pekárny, na svém instagramovém účtu @loveeatdrinktravel sdílejí i tipy na podniky s těmi nejlepšími koktejly, kávou a různými druhy kuchyně. Vzhledem k tomu, že mají rodinné kořeny v Itálii, italská gastronomie patří k jejich nejoblíbenějším.

Dvojice na cestách samozřejmě jenom nejí, vždycky se najde čas i na památky a nákupy, které mají obě ženy v oblibě.

Navzdory cestám na druhý konec planety, do střední Evropy a Afriky se nejoblíbenější pekárna turistek s mlsnými jazýčky nachází jen pár kilometrů od jejich domova. Jedná se o Little Valley Bakery ve Swansea s těmi nejlepšími sezonními croissanty.

„Vždycky jsme milovaly cukroví a pečivo. Navštěvujeme nejrůznější místa a po cestě zkoušíme nové věci. Inspiraci hledáme na sociálních sítích, myslím, že to může být dobrý způsob, jak najít něco nového… Zrovna jsme se vrátily z Prahy a sociální sítě byly velkou pomocí z hlediska toho, kam vyrazit,“ uvedly matka s dcerou s tím, že nejvíce je v českém hlavním městě zaujala islandská pekárna Artic Bakehouse a jejich Cherry Bomb (marcipánem plněné pečivo s třešňovou příchutí).

Nejradši mají společný čas

Po dvou letech cestování za jídlem matka s dcerou přiznaly, že nejlepší na celém projektu je trávit čas společně, což je doopravdy sblížilo. Všechny ty chutné sladkosti po cestě jsou pak třešničkou na dortu.

„Sdílet společného koníčka je opravdu skvělé, na cestách objevujeme krásná místa a dáme si opravdu výborné jídlo,“ dodala Louise Churchová.

Mezi další nejlepší podniky k návštěvě vyjma dvou popsaných ve Swansea a Praze milovnice jídla doporučují vyzkoušet pistáciový croissant s bílou čokoládou v Rock N Dough ve velšském Narberthu, mandlovou croissant cookie v Brooki v australském Brisbane a mandlový croissant z Monty’s, nacházející se ve velšském Neathu.

Výběr článků

Načítám