Hlavní obsah

Lyžaři si na horách konečně přijdou na své

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Na tuzemských horách je poměrně dostatek sněhu. Na sjezdovkách leží přibližně od 20 do 85 centimetrů. Téměř všechny vleky v Krkonoších, Jeseníkách, Jizerských nebo Krušných horách budou o víkendu zřejmě v provozu. Problémy se sněhem mají hlavně níže položená lyžařská střediska, teplé počasí z posledních dní zhoršilo podmínky v Beskydech.

Článek

Teploty na českých horách se ve čtvrtek pohybují mírně pod nulou, jen na některých místech je plus jeden stupeň Celsia. Výborné podmínky jsou například v Krkonoších nebo Jeseníkách, přispělo k tomu i sněžení v noci na čtvrtek.

Na hřebenech Krkonoš leží přes jeden metr sněhu. Turisté by se měli vyhnout lavinovým lokalitám, protože stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.

Přestože víkendové teploty v nížinách by se měly pohybovat nad nulou, na horách bude lehce pod nulou. Většina tuzemských středisek by proto měla být v provozu. "V sobotu bude na horách polojasno s teplotami kolem mínus jednoho stupně Celsia. Připadnout by mohlo asi čtyři či pět centimetrů sněhu. V neděli očekáváme oblačno a teploty budou opět kolem jednoho stupně pod nulou. Zejména v Krušných horách by mohlo připadnout až sedm centimetrů sněhu," říká meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu.

Sněhová pokrývka na českých horách k 8. únoru (v cm)
Beskydy
Bílá20
Pustevny33
Soláň33
Jeseníky
Ovčárna-Praděd85
Ramzová55
Petříkov60
Jizerské hory
Bedřichov20
Ještěd30
Špičák u Tanvaldu35
Krkonoše
Harrachov45
Pec pod Sněžkou40
Špindlerův Mlýn50
Černý Důl60
Medvědín75
Herlíkovice-Žalý40
Krušné hory
Boží Dar-Neklid40
Klínovec50
Bublava35
Šumava
Lipno-Kramolín25
Špičák35
Železná Ruda27

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám