Hlavní obsah

Letadlo United Airlines ztratilo při vzletu kolo. Incident zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Boeing 777 amerických aerolinek United Airlines musel ve čtvrtek nouzově přistát poté, co ztratil během vzletu z letiště v San Francisku kolo. Letoun, který měl směřovat do Japonska, o něj přišel již ve vzduchu. To naštěstí způsobilo pouze materiální škody na letištním parkovišti pro zaměstnance, když zdemolovalo několik automobilů.

Kamera zachytila, jak boeingu při startu upadlo koloVideo: KGO, AP

 
Článek

Hasičské vozy byly připraveny zasáhnout při nouzovém přistání letadla společnosti United na letišti v Los Angeles, ale naštěstí jich nebylo potřeba, když pilot zvládl stroj zastavit přibližně ve dvou třetinách ranveje; a poté, co jej opustili pasažéři, byl odtažen. Podle mluvčí aerolinek Dae Levineové přistál letoun bezpečně.

Na palubě letu číslo 35 směřujícího ze San Franciska do japonské Ósaky se nacházelo 235 pasažérů a 14 členů posádky. Cestující nakonec v Los Angeles přestoupili do jiného letadla, na jehož palubě pokračovali do kýženého cíle v zemi vycházejícího slunce.

Není to letos poprvé

„Trojitá sedma“ od společnosti Boeing má na obou stranách podvozku po šesti kolech. Video, které koluje po sítích, ukazuje zřejmou ztrátu jednoho z kol na levé straně podvozku 22 let starého letadla jen několik sekund po vzletu.

Foto: Profimedia.cz

Kolo dopadlo na letištní parkoviště pro zaměstnance a vážně poškodilo několik aut

Paradoxně to není první incident tohoto typu v letošním roce. Kolo upadlo i Boeingu 757 společnosti Delta Air Lines během startu v americké Atlantě 20. ledna.

Další malér Boeingu. Letadlu se ve vzduchu poškodilo křídlo

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám