Hlavní obsah

Lasvegaský Strip přijde o jednu ze svých ikon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas je známé jako město hříchu. A brzy přijde o jednu ze svých nejhříšnějších ikon. Jeden z posledních tamějších hotelů postavených v 50. letech bude zdemolován a na jeho místě vyroste stadion. Příznivci Tropicany mají šanci se v hotelu naposledy ubytovat do dubna, kdy hotel zavře své brány nadobro.

Foto: Profimedia.cz

Tropicana zmizí z lasvegaského panoramatu ještě letos.

Článek

V hotelu, jenž byl sídlem Jamese Bonda ve filmu Diamanty jsou věčné z roku 1971, naposledy roztočí ruletu 2. dubna letošního roku, jak uvedl server Travel + Leisure. Pozemek byl zakoupen už v roce 1955 a Tropicana byla slavnostně otevřena 4. dubna 1957.

Původně se jednalo o výrazně menší hotel s 300 pokoji a kubánskou atmosférou. Pro zajímavost světoznámý kabaret Tropicana otevřel v kubánské Havaně už v roce 1939 a v 50. letech tak již měl značný věhlas.

Nejdražší hotel ve Vegas

Americká Tropicana byla v době otevření nejdražším hotelem v Las Vegas. Jeho stavba tehdy vyšla na bezmála 350 milionů korun. Hotel byl několikrát přestavěn, přičemž největšími proměnami prošel v letech 1979 a 1986, aby byl schopen konkurovat novějším zařízením.

Jako obří oko. V městě hříchu otevřou největší kulovitou stavbu světa

Cestování

Dnes Tropicana sestává z obřího kasina a bezmála 1500 pokojů. V části z nich je možné se do dubna ubytovat. Ceny začínají na 1370 korunách a nejdražší pokoje vyjdou na 9260 korun za noc.

Během své dlouhé historie hostila lasvegaská ikona značné množství představení, nejznámějším z nich je bezesporu Folies Bergere. Show, která byla v hotelu hitem bezmála 50 let, měla být tou vůbec nejdéle uváděnou v historii Las Vegas. Mimo jiné v ní vystupovaly francouzské tanečnice nahoře bez.

Foto: Profimedia.cz

Tanečnice z lasvegaské Tropicany v 70. letech

Nejstarší pokoje v původním křídle hotelu byly uzavřeny již během prosince loňského roku, zbytek hotelových prostor tak učiní na začátku dubna a demolice má přijít na řadu koncem letošního roku.

V dubnu 2025 se má na pozemcích Tropicany začít se stavbou baseballového stadionu pro 30 tisíc diváků v očekávané ceně bezmála 35 miliard korun.

Naučte se na dovolené ovládat bagr nebo buldozer

Cestování

Nejen hazard! Jak si skoro počestně užít město hříchu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám