Hlavní obsah

Evropské metropole zlevňují ubytování pro turisty. Praha v nízkých cenách vede

Novinky, Klára Fischleinová

Evropské metropole jsou na konci zimního období přístupnější turistům. Alespoň z hlediska cen ubytování. Pro Prahu to platí dvojnásob, hotely tu zlevnily v průměru až o 26 procent. Ve Špindlerově Mlýně naopak zaplatíte oproti prosinci loňského roku skoro dvojnásobek.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z turisticky nejfrekventovanějších ulic Vídně, v části Graben.

Článek

Pokud se chystáte na víkend za poznáním do některé z evropských metropolí, je možná právě teď ten pravý čas. Oproti minulému měsíci vás totiž tamní hotely ubytují o něco levněji.

Například ve Vídni a Paříži klesla průměrná cena za dvoulůžkový pokoj o tři procenta, v rakouské metropoli je to tedy okolo 2500 korun, v elegantním hlavním městě Francie se cena blíží ke čtyřem tisícům. Ochutnat vídeňskou kávu v jedné z rakouských kaváren nebo posedět se sklenkou vína a užít si výhled na Eiffelovku je tak o kousek dostupnější.

V nizozemském Amsterdamu můžete bydlet o sedm procent levněji, v průměru tedy za téměř 2700 korun. Maďarská Budapešť hostí turisty řádově za 1500 korun za noc, což je o osm procent méně než v lednu tohoto roku.

Foto: Profimedia.cz

Momentálně se v krásné Budapešti lze ubytovat levnější než v lednu.

Královnou mezi zimními slevami na ubytování je česká stověžatá Praha. Ta zlevnila podle serveru trivago, který porovnává ceny desítek tisíc hotelů, o celých 26 procent. Průměrná cena za noc v hotelovém dvoulůžkovém pokoji tu klesla na necelých 1800 korun.

Lyžaře a snowboardisty bude nejspíš zajímat také situace na horách. I tam ceny v posledním měsíci zakolísaly. Například Špindlerův Mlýn v Krkonoších v lednu výrazně zdražil, konkrétně téměř dvojnásobně. Z původních skoro 1800 korun tady průměrná cena ubytování stoupla na necelých 3500 korun. O víc než tisícovku levněji můžete bydlet v Harrachově. I tak ale zaplatíte zhruba o 23 procent více než před měsícem.

Reklama

Výběr článků

Načítám