Hlavní obsah

Evropa se pyšní nejpřívětivějšími regiony pro cestovatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotské hrabství Perthshire je nejpřívětivějším regionem na světě. V horní desítce se pak objevují další čtyři evropské regiony, což ukazuje, že je starý kontinent mezi cestovateli stále oblíbený. V žebříčku figurují Tridentsko-Jižní Tyrolsko v Itálii, finské Laponsko, španělské Asturské knížectví a nizozemská provincie Frísko.

Foto: Profimedia.cz

Je libo trocha skotské divočiny? Hrabství Perthshire ji nabízí dostatek.

Článek

Nejpřívětivější světové regiony a nejlepší města sestavil portál Booking a informuje o něm server Daily Mail. Vrchní radní pro oblast Perth a Kinross Grant Laing uvedl, že stát na špici žebříčku je ohromný úspěch a velké ocenění. „Žijeme v oblasti, která se pyšní přírodními krásami a jež každý rok vítá návštěvníky z celého světa,“ doplnil Laing s tím, že se v regionu koná řada akcí.

Další místa v žebříčku byla obsazena tchajwanským regionem Pcheng-chu, Boyacá v Kolumbii, Tridentskem-Jižním Tyrolskem, Los Lagos v Chile, Erongem v Namibii, novozélandskou oblastí Otago, finským Laponskem, španělským autonomním regionem Asturias a nakonec Frískem v Nizozemsku.

Portál ale vyhlásil také desítku nejlepších destinací, kde na vrchní pozici figuruje Arraial d'Ajuda v Brazílii, objevuje se zde ale také Grindelwald ve Švýcarsku či Viana do Castelo v Portugalsku.

Pořadí je založeno na uživatelských recenzích, zohledňována je celková pohostinnost, ubytování, aktivity, ale i možnosti dopravy. „Letošní žebříček nejpřívětivějších destinací vyzdvihuje pestrou škálu míst z celého světa. Ať už jsou to okouzlující pobřežní městečka, horské vesničky nebo skryté klenoty v poušti, všechny lokace ve vás zažehnou chuť cestovat,“ uvedl portál pro rezervaci ubytování.

Ze 100 nejlepších pláží světa je 30 evropských

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cestovní kanceláře a agentury

Reklama

Výběr článků

Načítám