Hlavní obsah

Dovolená v izolaci jako nová luxusní komodita

Novinky, mšv

Izolace nabyla v posledních třech měsících na zcela novém významu. Při výběru dovolené v době pandemie se z ní pomalu stává žádaná komodita, navíc velmi luxusní. Zejména zámožní lidé upínají svůj zrak k resortům a nemovitostem, které jsou pomyslně odříznuté od civilizace, jednou z vyhledávaných destinací je i Řecko.

Foto: Profimedia.cz

Resort Amangiri v Utahu láká movité hosty díky své odlehlosti.

Článek

Podle serveru Daily Mail hledají bohatí lidé nejrůznější resorty v divočině, kde by mohli strávit svou dovolenou prakticky nikým nerušeni. Právě nízká frekventovanost a fluktuace je totiž v aktuální době ceněnou komoditou. Přestože je mezinárodní přeprava značně omezená, mnozí lidé se dovolené vzdát nechtějí.

Podle amerického cestovního portálu Points Guy by skoro třetina Američanů zvážila letní dovolenou v období od června do konce srpna. Mezi nimi zejména lidé, kteří příliš nemusí hledět na rozpočet a mají tak značně širší možnost volby.

„Zažíváme redefinici slova luxus,“ uvedla Eliza Scott Harrisová, šéfka společnosti Indagare, která se zaměřuje na luxusní prázdniny. „Je to méně o nějakém wow faktoru, co se týče designu, a více o soukromí, které si můžete dopřát,“ vysvětluje.

Kvůli koronaviru vzrůstá poptávka po soukromých ostrovech

Cestování

Bohatí lidé se podle Daily Mailu už nyní soustředí na odlehlé resorty v americké divočině, jako je například Amangiri v pustině v Utahu. Podle tamního mluvčího už se pomalu plní termíny v červenci, nejvíce klienty z blízkých států, jako jsou Kalifornie, Arizona, Nevada či Colorado.

Zraky se upínají na Řecko

Na přední příčky zájmu se dostává také Řecko a tamní luxusní nemovitosti, píše s odvoláním na magazín Forbes server Ekathimerini.

„Mezi 1. a 25. květnem jsme v porovnání se stejným obdobím loňského roku zaznamenali 53,5procentní nárůst zájmu o koupi luxusních prázdninových rezidencí v Řecku,“ vysvětluje Savvas Savvaidis, šéf lokální pobočky společnosti Sotheby’s International Realty. Dodává, že pandemie zájem o Řecko nezmenšila, jak by se dalo očekávat, ale naopak ho upevnila.

Bez negativního testu ani o krok dál. Madeira ho turistům nabídne zdarma

Cestování

„Po čem investoři vždy prahli, a dnes to kvůli pandemii chtějí ještě víc, je soukromí a bezpečnost. V Řecku je obojí dostupné, nemovitosti se často nacházejí v izolovaných oblastech, tedy nikoli v obvyklých dovolenkových oblastech jako jinde ve Středomoří - ve Španělsku nebo jižní Francii,“ tvrdí Savvaidis.

Na samotě ve Skotsku

Experti organizace VisitScotland předpovídají, že turisté budou ve Skotsku prahnout nejen po pitoreskních místech, ale i po osamělých chatkách, píše server Edinburgh News. Podle Chrise Greenwooda by měly některé resorty nabízet luxusní „karanténní“ prázdniny pro zámořské návštěvníky. Sociální odstup totiž bude ještě nějakou chvíli lidmi rezonovat.

„Z různých anket, které jsem v poslední době viděl, vyplývá, že spotřebitelé chtějí cestovat a někam zmizet, ale zároveň se chtějí izolovat a být ujištěni, že se setkají s vysokými hygienickými standardy,“ tvrdí Greenwood.

Skotský cestovní ruch by se měl podle něj soustředit na typ dovolené, v jehož rámci by turisté v podstatě neopustili svou luxusní izolaci, maximálně by si dělali výlety do dalších odlehlých oblastí na venkově.

Podstatnou roli by hrál takzvaný self-catering, tedy ubytování, kde si lidé mohou sami vařit a stravovat se dle svého uvážení. Důraz by se pak kladl na dodavatele kvalitních surovin, ale také na restaurace, které by mohly poskytovat již hotové balíčky.

Nejbezpečnější evropskou pláž mají v Řecku. Bodovalo i Portugalsko

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám