Hlavní obsah

Nejbezpečnější evropskou pláž mají v Řecku. Bodovalo i Portugalsko

Novinky, mšv

Letošní dovolené budou diametrálně odlišné, než jsou lidé zvyklí. Prim bude hrát bezpečnost ze zdravotního hlediska a nízké riziko nákazy koronavirem. Turistický server European Best Destinations, který propaguje známá i neznámá zákoutí Evropy, proto sestavil žebříček deseti nejbezpečnějších pláží. Prvenství získalo Řecko a městečko Preveza.

Foto: Profimedia.cz

Nejbezpečnější pláže naleznou turisté v řecké Preveze.

Článek

Server pláže vybral na základě mnoha kritérií. Zohledňovalo se především, jak moc danou destinaci zasáhnul koronavirus. Roli hrála také rozloha pláží, protože na širších se mohou lidé více rozprostřít a užít si dostatek osobního prostoru. V neposlední řadě bylo důležité, kolik je v dané lokalitě soukromých apartmánů, penzionů nebo menších hotelů. Nejlépe kritéria splnily pláže v Řecku, Portugalsku, ale také Polsku, Litvě či Lotyšsku.

Nejkrásnější americkou pláží je Grayton Beach na Floridě

Cestování

Absolutní jedničkou se stalo řecké pevninské letovisko Preveza s jeho hlavní pláží Monolithi, jež je se svými 22 kilometry tou údajně nejdelší v Evropě. Díky dostatečné rozloze nebudou muset návštěvníci bojovat o každý kousek prostoru a budou moci strávit klidný odpočinkový den.

Preveza je podle European Best Destinations kouzelná a nejsou v ní žádné obří hotelové resorty. Řecko je pro letošní dovolenou navíc jednou z nejlepších destinací i proto, že epidemii koronaviru zvládlo bez velkého množství nakažených.

Do Lotyšska i Litvy

Na druhé příčce je Comporta v portugalském regionu Alentejo, který je rovněž jednou z nejméně koronavirem postižených oblastí v Evropě. Dvacet kilometrů dlouhá Comporta prý nebývá přeplněná ani v hlavní sezoně během léta, plusové body jí připisuje také příjemná vzdálenost od Lisabonu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

vacay ☀️

Příspěvek sdílený Frederico Raposo (@fredericoraposo), Srp 22, 2019 v 10:17 PDT

Třetí pozici si uzmul polský poloostrov Helská kosa ležící v Baltském moři. Ten je kromě rekreace vhodný i pro cyklisty.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hel / 2018

Příspěvek sdílený B a ł t y k (@b_a_l_t_y_k), Kvě 27, 2018 v 12:03 PDT

Čtvrtou příčku zaujímá pláž Porto Santo na stejnojmenném ostrově jen několik desítek kilometrů od Madeiry.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Bezmála desetikilometrová pláž Porto Santo s jemným zlatým pískem láká k nejrůznějším hrám i lenošení.

Pátá je opět řecká pláž, Halikounas na Korfu. Následují pláže Ghajn Tuffieha na Maltě, Meia Praia v portugalském regionu Algarve, Jurmala v Lotyšsku, Nida v Litvě a Binz na německé Rujáně.

Reklama

Výběr článků

Načítám