Hlavní obsah

Američané si stěžují na postele v evropských hotelech. Viník je jasný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynul týden od doby, kdy se Američanka Nicole Dunnová vrátila ze svého výletu do Anglie a Francie. Stále se z něj nevzpamatovala. Nemůže za to pásmová nemoc nebo stesk po cestování, ale údajně špatná postel v londýnském Hiltonu. Tak o tom referuje sanfranciský server SFGate ve svém článku, v němž se táže, proč jsou evropská hotelová lůžka tak špatná?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dunnová pro server uvedla, že matrace v londýnském Hiltonu byla tak tvrdá, že si kromě nevyspání odnesla i silné bolesti. „Zrovna jsem na cestě k chiropraktikovi,“ okomentovala šéfka PR firmy s tím, že se může sotva hýbat.

Podle serveru SFGate jsou Američané při cestách do Evropy často rozčarováni místními matracemi, respektive jejich tvrdostí. Sami totiž preferují přesný opak.

Viceprezident společnosti Public Hotels Ben Pundole uvedl, že evropská hotelová lůžka nejsou tak komfortní jako ta v Americe, minimálně pro americké turisty ne. Malé, oddělené a tvrdé postele jsou podle něj v Evropě obecně akceptované, zejména u starší generace. „Je to úplně odlišná kultura spánku,“ míní Pundole.

Unikátní hotel láká na opravdu hluboký spánek. Nachází se 419 metrů pod zemí

Cestování

Jak ale poznamenává server SFGate, není to jen problém Evropy. Američané, zvyklí na plyšové matrace a nadýchané polštáře, prý trpí i při návštěvách Japonska nebo Mexika.

Dvě lůžka pohromadě

Tím však americké trable s evropskými lůžky nekončí. Turisté z druhé strany Atlantiku nejsou zvyklí ani na manželskou postel, kdy jde v podstatě o dvě jednolůžka přiražená k sobě.

Cestovní agent Hans Mast uvedl, že jeden z jeho klientů na tuto problematiku upozornil. „Minulou noc jsem prožil zajímavou zkušenost. Naklonil jsem se k manželce, abych ji políbil a skončil jsem na zemi,“ měl uvést postarší zákazník. K jeho překvapení bylo lůžko tvořeno právě dvěma postelemi. „To je velmi evropské,“ dodal k tomu Pundole.

„Z historického hlediska bylo mnoho hotelových pokojů navržených pro sólo cestovatele nebo pracovní kolegy stejného pohlaví, kteří sice sdíleli místnost, ale ne postel,“ vysvětlil bývalý majitel hotelu Gareth Boyd žijící v Belfastu. Dvě oddělené postele totiž poskytují hotelům vícero možností, jak uzpůsobit pokoje aktuálním požadavkům.

Podle Pundola, jenž se narodil a vyrostl ve Spojeném království, jsou dvě spojené postele záležitostí mimo jiné Německa, Nizozemska či Itálie. Novinář Brad Japhe doplnil, že taková lůžka lze najít i ve Skandinávii, a nejen v levnějších hotelech. „Kdyby se něco takového stalo v Americe, kde platíte za noc 200 dolarů, byl by to určitě šok,“ míní Japhe.

Evropané jsou více praktičtí a pragmatičtí.
Ben Pundole

Specialista na cestování po Evropě Rick Steves upozorňuje, že by si měli být Američané vědomi jistých kulturních odlišností. „V teplém podnebí nemáte peřinu, ale jen prostěradlo,“ uvedl Steves jeden příklad za všechny.

Problematické tvrdé matrace se pak v Evropě těší oblibě údajně kvůli tomu, že jsou vhodnější kvůli páteři. A podle Boyda Evropané často volí zdraví nad komfortem. „Američané mají rádi plyšové a pohodlné věci, kdežto Evropané jsou více praktičtí a pragmatičtí,“ dodal k tomu Pundole.

Kávovar nikdo nečistí a v mýdle jsou tělesné tekutiny. Bývalá manažerka varuje hotelové hosty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám