Hlavní obsah

Unikátní hotel láká na opravdu hluboký spánek. Nachází se 419 metrů pod zemí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wales se pyšní novým světovým unikátem. V bývalém břidlicovém dole totiž otevřeli nejhlouběji položený hotel na planetě; nachází se celých 419 metrů pod zemským povrchem. Přenocování ve skutečně jedinečném minimalistickém prostředí vyjde v přepočtu na zhruba 10 tisíc korun, dražší varianta pak na 15 tisíc.

Foto: Go Below

Luxusní pokoj v jeskyni vyjde na 15 tisíc korun za noc.

Článek

Nejhlubší hotel na planetě nazvaný Deep Sleep (Hluboký spánek) se nachází pod velšským pohořím Snowdonia. Přespat v něm lze ve čtyřech dvoulůžkových chatičkách, ty jsou za zmiňovaných 10 tisíc, nebo v malé jeskyni, kde vyjde noc na v přepočtu 15 tisíc korun. Součástí prostor jsou také jednoduché toalety či jídelna, uvádí server Daily Mail.

Zážitek však není radno brát jako odpočinkový. Cesta do útrob země totiž zabere 45 minut a je nutné ji podstoupit s průvodcem a v ochranných oblecích a helmách. Návštěvníci musí do dolu slaňovat nebo zdolat polorozpadlé můstky a schody, informuje magazín Time Out. Za odměnu si hosté vychutnají jednoduché jídlo, ráno pak odstartují se šálkem kávy, takže nic obzvlášť honosného. Poté je čeká výstup zpět na povrch.

„Hosté, kteří tu už byli, si pobyt absolutně zamilovali. Líbila se jim jedinečnost, večerní kamarádství i pocit, že jsou daleko od civilizace,“ uvedl pro Time Out provozní manažer Mike Morris. Teplota pod zemí se pohybuje okolo 10 stupňů Celsia, a navzdory svému umístění je tu zavedena i tekoucí voda.

Od průvodce se návštěvníci dozvědí množství zajímavostí o životě horníků, kteří tu v minulosti těžili břidlici. Důl fungoval od roku 1810 do roku 1939. Hotel je otevřený jednou týdně.

Kávovar nikdo nečistí a v mýdle jsou tělesné tekutiny. Bývalá manažerka varuje hotelové hosty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám