Hlavní obsah

Funkce zahradních doplňků? Praktičnost a pohodlí

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahradní nábytek z nejrůznějších materiálů a rozmanitého designu získal své pevné místo snad na každé tuzemské zahradě. Stoly, křesla, židle i lehátka jsou dnes už standardem zahradního vybavení. Své místo si stále více nachází i rozmanité taburetky, elegantní servírovací stolky a zahradní houpačky.

Foto: Mountfield , .

Se servírovacím stolkem si stolování v zahradě zpříjemníte.

Článek

Servírovací stolky jsou užitečným pomocníkem při servírování připravených pokrmů. Kolečka, kterými je takový stolek opatřen, usnadňují pohyb po trávníku či terase. Přihrádky na láhve a odnímatelný podnos pak jeho užitné vlastnosti ještě zvyšují.

Jako podnožku k zahradním křeslům a židlím využijete praktické taburety, jež mohou posloužit i jako odkládací plocha například pro noviny, časopisy a knihy. Díky jednoduchému mechanizmu je lze snadno složit.

Pár minut spánku za lehkého pohupování

Vedle křesel, pohodlných židlí a lehátek si můžete hovět doslova v královnách relaxu – zahradních houpačkách ze dřeva, nebo s ocelovou konstrukcí.

„Praktická textilní stříška chrání před sluníčkem v jakoukoli denní dobu a lehké pohupování ukolíbá i toho nejaktivnějšího majitele zahrady,“ říká odbornice na zahradní nábytek Barbora Zatočilová. Toto zahradní posezení unese přitom až 240 kilogramů. Chvíle odpočinku a relaxace v zahradní houpačce bývají opravdovou lahůdkou.

Reklama

Související články

Maxikvětináče

Současným trendem v oboru zahradní architektury je využívání objemných mobilních nádob, které dokážou vnést zeleň i tam, kde nejsou pro rostliny vhodné...

Strunová óda na perfektní trávník

Trápí vás vysoká tráva kolem stromů, okrasných keřů nebo podél cest či plotu? Nevíte si rady se zarostlými místy, kam se s rotační sekačkou dostáváte jen...

Jedete na dovolenou? Postarejte se o bazén

Než o prázdninách vyrazíte na týden nebo dva někam na rekreační pobyt, je nutné zabezpečit dům před případnými nenechavci a také se postarat o zahradní bazén.

Výběr článků

Načítám