Hlavní obsah

V Aši připravují modernizaci nejstaršího panelového sídliště

Právo, Novinky, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice v Aši chce revitalizovat nejstarší a největší panelové sídliště ve městě. Po jejím skončení by sídliště s přibližně 470 byty mělo splňovat nároky na současné požadavky na moderní bydlení.

Článek

 "Sídliště bylo původně určeno především pro mladé rodiny s dětmi, populace však zestárla a děti odrostly, jsou tedy nutné změny," vysvětlil hlavní důvod plánované revitalizace starosta Aše Dalibor Blažek (ODS).

Zamýšlená revitalizace počítá mimo jiné i se zvýšením počtu parkovacích míst ze současných 180 na dvojnásobek. "Sídlištěm povede cyklostezka a obnovy se dočkají veškeré komunikace, zeleň a veřejné osvětlení," vyjmenoval starosta.

Dodal, že v plánu jsou také tři nová hřiště pro různé věkové skupiny. Město si v současné době nechává zpracovat projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení.

Realizace projektu, do kterého jsou započítány i částky na revitalizaci panelových domů, tedy zateplení, výměna oken a podobně, přijde na přibližně 50 miliónů. "Projektová dokumentace bude hotova do konce tohoto roku," poznamenal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám