Hlavní obsah

V promyšlené koupelně má vše svoje místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Realizace koupelny přináší mnoho rozhodnutí. Volbu toalety, podomítkových modulů schovaných za stěnou, výběr vany, sprchového koutu, umyvadla. Ale čeká nás i koupě nových baterií a doplňků. Nic není jen lusknutím prstů.

Foto: Jika

Vana Cubito je ze 100% akrylátu, což zajišťuje její stálobarevnost a také snadnou údržbu.

Článek

Jedním z prvních rozhodnutí, jež je třeba udělat, je zvolit typ toalety. Závěsné modely jsou samozřejmě praktičtější, kromě estetického hlediska nabízejí i další benefity: snadnou údržbu a možnost nastavení výšky umístění. Zvolit lze také kratší variantu, když potřebujete ušetřit prostor.

Ruku v ruce s toaletou jde nákup podomítkového modulu. V tomto případě musíte zohlednit, kam ho budete instalovat. V případě, že do klasické stěny, jsou vhodné podomítkové moduly pro obezdění. Když jej chcete instalovat do sádrokartonu, zvolte moduly s rámovou konstrukcí.

Kombiklozet a ostatní sanity

Oblíbené jsou oblé tvary, velký důraz se klade na hygieničnost klozetů. Oblíbené jsou tzv. rimmles technologie, tedy splachování bez oplachového kruhu. Díky chytrému řešení s minimem záhybů totiž dochází k efektivnímu opláchnutí mísy bez usazení bakterií.

Dalším krokem je volba vany, sprchového koutu a umyvadla. Při rozhodování zvažte, jaký prostor máte k dispozici, jaký máte životní styl (sprchový kout, či vana).

Doporučujeme volit prvky z jedné kolekce, jež ladí tvarem, materiálem, stylem a jsou vzájemně variabilní s doplňky. Máte jistotu, že koupelna bude v jednom designu.

Chytrý nábytek

Měl by schovat vše potřebné, co nechcete mít na očích. Při výběru se řiďte stylem koupelny a ohlídejte kvalitu materiálu, zda je vhodný pro použití v koupelně. Měl by být odolnější proti opotřebení a proti vzdušné vlhkosti.

Kouzlo detailu je nezpochybnitelné. Podstatné jsou třeba baterie. Při správném výběru doladí celkový vzhled koupelny a jsou pomyslnou třešničkou na dortu. Preferujte navíc ty, jež pomohou s úsporou vody.

Základem jsou kvalitní kartuše, u nichž máte jistotu, že nedojde k brzkému opotřebení, a tím i protékání vody. Standardem jsou perlátory, které vodu provzdušní a také šetří.

Spolehněte se na nejnovější vymoženosti v péči o prádlo

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Dovolte barvám v koupelně, aby vás potěšily

Mohlo by se zdát, že barvy jsou otázkou preference a vkusu každého z nás, ale při zařizování zejména malé koupelny mají velký význam. Vedle designové stránky...

Malou koupelnu zařizujte s rozmyslem

Menší koupelnu pocitově zvětší dostatek světla a neutrální chladnější barvy. Také se vyplatí, když vsadíme na lesklé povrchy a prosklení. Optimální je velké...

Výběr článků

Načítám