Hlavní obsah

Ubrusy v pestrých barvách a výrazných vzorech přinesou do zahrad letní atmosféru o trochu dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se už nemůžete dočkat, až přijdou letní teploty a slunné dny, které vydrží několik měsíců, a ne jenom pár dní, pak vězte, že vhodně zvolené ubrusy na zahradu vám letní atmosféru zajistí o něco dříve. Platí, že čím pestřejší a veselejší ubrusy jsou, tím lépe. Vyplatí se také sáhnout po teplých a hřejivých tónech.

Foto: Perkins & Morley

Kolekce textilií Vintage se inspiruje starodávným anglickým a venkovským stylem

Článek

Venkovní stolování, které má navodit letní atmosféru, si bezesporu žádá dobře zvolenou barevnost. Základ by měly tvořit barvy z teplejšího spektra, jako je červená, oranžová nebo žlutá. Doplnit je můžete jasnými barvami, třeba zelenkavě modrou, která připomíná čerstvou trávu nebo světle modrou. Ta zase evokuje barvu letní oblohy.

Foto: Sophie Allport, Casa by JJ

Bavlněný kousek s názvem Skvělý modrozelený ubrus dodá hostině jiskru. Světle růžový květinový ubrus zase působí něžným a jemným dojmem

Vyhněte se tmavším barvám spojeným s podzimním a zimním obdobím typu karmínově červená, popelavě šedá, tmavě zelená, černá nebo tabákově hnědá. Ubrusy by pak působily ponuřejším a smutnějším dojmem.

Foto: Antipodream

Pruhovaný ubrus z tkaného plátna s názvem Mallorca přijde vhod do moderněji řešených zahrad a teras

Z materiálů se hodí jemné a lehké kousky, jako je bavlna a len. Vyhněte se příliš těžkým látkám a volte spíš vzdušnější materiál, který k teplému počasí neodmyslitelně patří. Pokud si budete pořizovat i prostírání, pak volte ideálně kruhové v jasných barvách, které lehce připomenou slunce.

Foto: Moozle

Ubrus Barney z popelínu z certifikované organické bavlny se hodí do romantičtěji zařízených zahrad

Abyste vykouzlili letní atmosféru par excellence, volte také lesklé příbory ve zlatých nebo měděných tónech. Stolování bude působit teplejším a hřejivějším dojmem.

Foto: Antipodream

Ubrus s názvem Pole snů ze lnu je plný pestrých barev

Rozhodně nezapomínejte na podsedáky a teplé deky ke stolu, které zvýší komfort při pobytu venku. Díky nim vám nebude zima ani v době, kdy je venku ještě poměrně chladno, ale už vás to láká ke stolování v exteriéru.

Pruhy vnesou do interiéru nadčasovost a eleganci

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Ubrusy

Související články

Výběr článků

Načítám