Hlavní obsah

Narcisy v interiéru přinesou do prostoru jarní atmosféru i v době končící zimy

Pokud je pro vás zimní sezona už letos skoro nekonečná a vyhlížíte první jarní paprsky, pak můžete zkusit do interiéru zakomponovat i kousky s motivy narcisů. Tyto typicky jarní květiny díky své syté žluté barvě prozáří každý prostor a vnesou do něj atmosféru teplého jara.

Foto: We love cushions, Annabel James

Sytě žluté květy na sebe budou přitahovat pozornost.

Článek

Narcisy jsou ve skutečnosti bylinami s cibulkami. Jsou známé pro své květy s šesti okvětními lístky s trubkovitou pakorunkou ve středu. Nejznámějšími typy jsou narcis bílý a žlutý, které často coby zplanělé nalezneme i ve volné přírodě. Existuje ale i řada kříženců a vyšlechtěných odrůd.

Foto: Cream Cornwall, Annabel James

Narcisy rozjasní každou velikonočně laděnou tabuli.

Jde o oblíbenou jarní květinu, která se v interiérech objevuje jako hrnková, vysázená na zahrádce nebo jen jako řezaná. V prostoru narcisy ale můžete uplatnit i jen coby motiv. Pro nadcházející období se skvěle hodí, působí optimisticky a jsou i jedním ze symbolů blížících se Velikonoc.

Foto: We love cushions, Talking Tables

Interiéry barva narcisů na dekoracích bezesporu projasní.

Doplňky s motivy narcisů nejlépe zapadnou do interiérů v přírodním stylu, kterým vévodí zemitější barvy, typu hnědá, zelená, béžová atp. Stejně tak se budou dobře hodit do nenuceného interiérového boho stylu.

Foto: The British Craft House, Yellow Octopus

Falešné narcisy mohou krášlit interiéry po dlouhou dobu.

Pokud chcete narcisy někomu darovat, ať už živé, nebo jen coby motiv na interiérovém předmětu, buďte velmi opatrní! Mějte na paměti, že jsou symbolicky spojovány se sebeláskou (název dostaly po řecké mýtické postavě Narkissos, která byla posedlá pýchou a velkou sebejistotou) a žárlivostí.

Foto: Lights4fun, British Craft House

Interiér můžete dekorovat i závěsnými dekoracemi s motivy narcisů nebo světelnými řetězy se žlutými květy.

Narcisy jsou bezesporu vhodným prvkem do mnoha potemnělých interiérů. Právě do nich dovedou vnést živost a pestrost. Jejich výhodou je i to, že coby řezané květiny vyjdou celkem levně a pokud je zkombinujete s bohatou okrasnou zelení, získáte hodně parády za málo peněz.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Velikonoční dekorace

Reklama

Související témata:
Květinový motiv

Související články

Nábytek inspirovaný shluky atomů

Kdo si pamatuje inspiraci atomy v designu z šedesátých a sedmdesátých let minulého století, toho možná potěší informace, že se opět podobné kousky vracejí do...

Výběr článků

Načítám