Hlavní obsah

Trendem u vypínačů jsou metalické barvy i mintový odstín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kdo si rádi zařizují interiéry podle posledních trendů, si mohou pořídit i vypínače, které jsou v kurzu. Krása interiérů se totiž zpravidla skrývá v jejich sladěnosti do posledních detailů. V současné době jsou hitem metalické odstíny, ale i svěží pastelová mátová neboli mintová barva.

Foto: Obzor, Jung

Vypínač Vectis Round z broušené mědi se zlatou páčkou zapadne do interiérů v přírodním stylu. Vypínače řady LS 990 vznikly podle unikátního barevného systému Les Couleurs architekta Le Corbusiera a hodí se do minimalističtějších interiérů

Článek

Vzhled vypínačů, který dobře ladí s aktuálními trendy v interiérovém designu, doladí prostor k dokonalosti. Aktuálně je velmi oblíbený přírodní a boho styl. Mnoho vypínačů se do něj ale příliš nehodí a mají spíše strohý funkční vzhled. S porcelánovými retro kousky však neuděláte chybu. Stejně tak zafungují vypínače v zemitých barvách.

Foto: Jung

Vypínače v řadě LS 990 v klasické mosazi mají kartáčovanou úpravu Brass Antique

V modernějších interiérech, kterým vévodí mramor a kov, budou dobře vypadat vypínače v metalických odstínech, jako je zlatá, měděná nebo bronzová. Tyto barvy dodají prostoru na hřejivosti. Jsou proto ideální do místností, které působí příliš chladným a neosobním dojmem.

Foto: Pushka Home

Bezšroubový vypínač ve zlatém provedení s černou vložkou zapadne i do moderně řešených interiérů

V dětských pokojích budou bezesporu hrát prim vypínače v trendy mintové barvě. Pastelové barvy jsou dobrou variantou pro ty, kdo potřebují prosvětlit interiér, ale bílé vypínače jsou pro ně nudné. Mátová barva je letos v kurzu a působí příjemným dojmem.

Foto: Katy Paty

Porcelánové vypínače Roo řady Pnoe v barvě Mentol zapadnou do moderních interiérů

Velkým trendem jsou vypínače bezrámečkové. A do módy se coby žádané retro vracejí porcelánové kousky, které ještě v mnoha interiérech obývaných staršími generacemi potkáme v původní podobě. Klasický design si zkrátka dokázal uchovat svou krásu a uplatnit ji i v dnešní době.

Foto: Katy Paty

Bezrámečkové vypínače Pura od designéra Jaroslava Juřicy jsou inspirované říčními oblázky

Pokud chcete, aby interiér působil vkusně, a nikoliv kýčovitě, vyhněte se příliš lesklému, až třpytivému provedení. Parádu nebudou dělat ani imitace kvalitnějších materiálů.

Kombinace světle fialové barvy a trendy mintové se hodí do pokojů mladší generace

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vypínače a spínače

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám