Hlavní obsah

Spánek jako v nebi? Svítící mráčky uklidní nejen děti

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete, aby se vám v ložnici spalo jako v nebi, zkuste si do ní pořídit lustr nebo lampy ve tvaru mraků. Ty dodají interiéru něžnou a jemnou atmosféru a zútulní prostory, které by jinak působily chladně a neosobně. Tyto kousky jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí interiér doladit spíš náladovým a nepřímým osvětlením.

Foto: Circu

Barevně nasvícené mraky zpestří střídmě zařízené ložnice.

Článek

Lampám inspirovaným tvarem mraků je společná jemnost a lehkost materiálů, ze kterých jsou vyrobeny. Ať už jde o papírová stínidla, nebo speciální vaty, mějte na paměti, že sice působí efektně, ale budou také fungovat jako lapače prachu.

Toto osvětlení se proto nehodí do rušných a zaprášených prostor. Volte je spíš do místností, ve kterých je nižší frekvence pohybu.

Foto: Nedgis (2x)

Osvětlení inspirované mraky může dodat interiéru i na dramatičnosti. Pro takový efekt volte stínidla z řaseného papíru.

Lustry ve tvaru mraků jsou většinou objemnější a hodí se tak spíš do prostornějších místností. Ideálně do takových, ve kterých jsou vysoké stropy. Uplatní se i v mezonetových a loftových bytech.

Foto: Ksl living, Nedgis

Tento typ ostětlení opticky sníží vysoké stropy.

Lustry a lampy s motivy mraků se nejvíc hodí do místností určených k odpočinku. Jsou tak ideální zejména do ložnic, případně obývacích pokojů a různých relaxačních salónů.

Foto: Red Candy, Yellow Octopus

Neonové osvětlení zapadne do barů a restaurací.

Mráčky se mohou také stát efektním zpestřením dětských pokojů. I díky nim pak bude pokoj působit uklidňujícím a konejšivým dojmem. Díky mráčkům vytvoříte uvolněnou a příjemnou atmosféru, která je v dětských pokojích rozhodně žádoucí.

Foto: Einrichten design

Lampy ve tvaru mráčků jsou vhodnou dekorací do dětských pokojů.

Lampičky ve tvaru mraků zafungují spíš jako nepřímé osvětlení. Pokud hledáte lampy, které by sloužily jako přímé osvětlení třeba nad pracovním stolem, volte jiný typ osvětlení. Jde ale o ideální kousek třeba pro ty, kdo neradi usínají v úplné tmě nebo pro děti, které se v noci ve tmě bojí.

Foto: Nedgis, Lights4fun

Tento motiv je ideální do místností, které mají uklidňovat.

Pokud chcete zařídit interiér tak, aby působil uklidňujícím dojmem a byl zároveň trendy, zkuste v něm uplatnit i mátovou barvu. Ta je v současné době velkým hitem a k osvětlení v podobě mraků se dobře hodí.

Může se vám hodit na Seznamu:

Anketa

Máte doma podobně tematicky laděné osvětlení?
Ano, interiér to rozhodně zútulní
0 %
Ano, přijde mi to jako zajímavé osvěžení
57,1 %
Ne, je to kýčovité
0 %
Ne, jsem vyznavačem klasiky
42,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám