Hlavní obsah

Růžové LED pásky, panenky, plyšoví pokémoni a duha nad schody, tak vypadá dům matky tří dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LED pásky lemující stropy místností, výrazné barvy a motivy, haldy plyšáků, často v podobě pokémonů. Právě takovým způsobem si zařídila dům milovnice první dekády 21. století, aby jí domov toto období neustále připomínal. Jemma Murphyová z anglického Solihullu za proměnu domu ve stylu, který by ne každého nadchnul, utratila v přepočtu 33 500 korun.

Fanynka posedlá rokem 2000 proměnila dům podle svých představVideo: AP

 
Článek

Skoro každý z nás má určitou náklonost k nějakému stylu či období, pokud jde o zařízení interiéru svého domova. Téměř až do stadia posedlosti to ovšem dotáhla 33letá Jemma Murphyová z anglického hrabství Warwickshire, která je zaměřená na první dekádu 21. století, tedy na styl z let 2000-2009, a sbírá spoustu předmětů, které z té doby pocházejí.

Když ji sběratelství přestalo uspokojovat, rozhodla se, že se ve stylu této éry zařídí celý dům. Aby ušetřila a především aby měla vše přesně tak, jak chce, pustila se do práce sama, s pomocí naučných videí na sociálních sítích.

Popadla váleček a vymalovala celý dům v nových barvách. Ložnice je tak momentálně celá v růžovém. Koupila LED pásek a ten připevnila těsně pod strop, takže i když se v místnosti zhasne hlavní světlo, stále může svítit růžově. Kontrastem je lehce hororově vyhlížející komoda, skříňka s televizorem a černé závěsy.

Muž si splnil dětský sen a konečně bydlí tak, jak si vždycky přál – v domečku pro panenky

Tipy a trendy

Pro návštěvy je jasným signálem, že tato domácnost není tak úplně všední, už samotná chodba a stěna nad schodištěm se svislými stranami pokrytými růžově metalickou tapetou. Stěnu beze zbytku pokrývají plyšáci, často v podobě pokémonů. Zeď vedle schodiště zdobí zvlněná duha.

„Nechtěla jsem za to utratit jmění, takže asi 60 % hraček pochází z charitativních obchodů, další byly ty, u kterých dětem nevadilo, že je použiji,“ řekla Jemma v rozhovoru pro web New York Post. Celkové náklady na proměnu domu, který jí po koupi přišel absolutně nudný a bezbarvý, se nakonec pohybovaly kolem 1200 liber, tedy zhruba 33 500 korun.

Majitelka nemovitosti považuje za svou nejoblíbenější místnost koupelnu, která je zařízená v duchu panenek Bratz. Jinde po bytě lze objevit poníky My Little Pony, medvídky Care Bears a další hračky, které děti na přelomu tisíciletí milovaly.

Jemma v domě se třemi ložnicemi žije společně s partnerem Aaronem (27) a třemi dětmi, desetiletým Brandonem, osmiletým Codym a pětiletou Pixie. Většina z „dopaminové výzdoby“ - jak svůj styl nazvala - se jejím potomkům líbí. Zejména stěna s plyšáky. „Ovšem můj nejstarší syn se pro koupelnu ve stylu panenek Bratz nenadchl a odmítá ji používat. Chodí proto jen do té, co je pod schody,“ svěřila se Jemma reportérům agentury SWNS.

Anketa

Líbí se vám tento styl?
Ano, je to pěkné.
3,8 %
Něco z toho docela ano.
7,9 %
Nevím. Asi bych tam musel/a být.
3,4 %
Ne, je to děs.
84,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 610 čtenářů.

Takto žije dívka, která se rozhodla proměnit se v Barbie

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám