Hlavní obsah

Muž si splnil dětský sen a konečně bydlí tak, jak si vždycky přál – v domečku pro panenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Jonny Carmack si před třemi lety koupil venkovský statek v Connecticutu a rozhodl se jej proměnit podle svých snů z dětství. S pracemi začal hned v den, kdy se do něj nastěhoval. Na úpravy vynaložil v přepočtu 464 tisíc korun a nyní jeho domov vypadá jako velký domeček pro panenky.

Američan proměnil starý statek v dům pro Barbie.Video: AP

 
Článek

Když si Jonny Carmack kupoval v říjnu 2020 venkovské stavení, ochromovala celý svět pandemie koronaviru. Tehdy se rozhodl pro velkou změnu ve svém životě. Chtěl odejít z New Yorku do klidnějšího prostředí a pořídit si svůj první vlastní domov. Zalíbil se mu starý dům z roku 1800 v Danbury ve státě Connecticut.

O tom, jak si nemovitost, za kterou utratil 256 tisíc dolarů (takřka 6 milionů korun), zařídí, nepotřeboval dlouho přemýšlet. Styl měl promyšlený už od dětství, a tak se mohl do proměny pustit už první den, kdy se nastěhoval.

To je důslednost! Učitelka výtvarné výchovy má doma takřka vše růžové

Tipy a trendy

A vše se pod jeho rukama začalo opravdu výrazně měnit. Začal koupelnou, kterou vymaloval na růžovo, později přibyly další místnosti vyvedené v obdobném duchu. Stěny chodby jsou nejenom sytě růžové, ale navíc je pokrývá huňatý materiál.

Nábytek a další zařizovací prvky pocházejí převážně z 80. let. Jonny je sháněl různě po bazarech a tržištích. Výsledkem je romantický retro domov, který by jistě uhranul nejednu milovnici Barbie.

Hračky musel schovávat

Růžový třípokojový dům obývá 31letý Američan společně se svým 29letým partnerem Michtellem Pozem.

„Vzpomínám si, že v době, kdy jsem dospíval, inklinoval jsem k dívčímu stylu. Pocházím z dělnické rodiny. A vždycky jsem toužil po panenkách Barbie. Mé okolí ovšem nehodlalo mé zájmy akceptovat a své hračky jsem musel schovávat. Ale věděl jsem, že bych chtěl jednoho dne bydlet v domečku pro panenky,“ svěřil se Jonny v rozhovoru uveřejněném na webu The Sun.

Když se pustil do proměny, byl si výsledkem jistý. „Pořád jsem byl ale trochu nervózní z toho, jak budou reagovat přátelé a hlavně moje rodina,“ přiznal s tím, že ta sice stále není o jeho vkusu úplně přesvědčena, nicméně partner Mitchell je naprosto spokojený.

„Jsme naladěni na stejnou vlnu. On je velice tvořivý a má vizuální představivost stejně jako já. Styl zařízení se mu také líbí. Miluje barvy, což je zábavné, a pomáhá mi se spoustou věcí. Než se do nějaké úpravy pustím, vždycky to spolu nejprve promýšlíme,“ popsal Jonny. Ačkoli základní styl byl od počátku jasný, konkrétní podoba jednotlivých místností se poměrně často mění. Některé pokoje už spolu předělávali třeba i pětkrát nebo šestkrát.

Podle svých odhadů investoval Jonny do proměny domu zhruba 20 tisíc dolarů (464 tisíc korun), ovšem jeho hodnotu zvýšil prý už minimálně o 100 tisíc dolarů, tedy zhruba 2,3 milionu korun.

Anketa

Máte rádi Barbie styl?
Ano, moc!
2,6 %
Nevadí mi.
7,7 %
Moc ne.
5,8 %
Ne. To jde úplně mimo mě.
83,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2774 čtenářů.

Aby přesvědčil manželku k životu na cestách, proměnil vůz tak, jak by to udělal jen málokdo

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám