Hlavní obsah

Renovaci obýváku zvládnete za víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proměna vzhledu obývacího pokoje může na první pohled vypadat jako složitá, zdlouhavá a velmi nákladná akce. Ve skutečnosti tomu tak být vůbec nemusí. Stačí vymalovat stěnu, pořídit bytové textilie, položit koberec nebo jinou podlahovou krytinu a je to „úplně jiný pokoj“.

Foto: Westwing

Nalaďte se na chladné období klidnými zemitými tóny.

Článek

Vše, co nás doma obklopuje, ať jsou to stěny, podlaha, nábytek, či dekorace, má na nás velký vliv. Spolehlivým tipem pro zařízení obývacího pokoje jsou zemité barvy, jako smetanově krémová, béžová, hnědá i tlumenější odstíny zelené. Dobře se kombinují a podpoří domácí pohodu.

Nejen dobrý izolant

Koberec je vždy dobrý společník. Je krásný na oko a zvládne hned několik funkcí naráz. Je to ochránce tepla, tlumič zvuku, nabízí alternativní položení a zdravý relax i pro záda. Jeho originální vzory, barva, materiál umějí podtrhnout zvolený styl. Kusových koberců je k výběru nespočet a pokládka je i pro nešiky snadná.

Foto: Quick-Step

Pokládka koberce ode zdi ke zdi si vyžaduje stěhování nábytku a také jistou zručnost. S kusovými koberci je to ovšem jinak. Jejich pokládka je obvykle banální a navíc s nimi lze docílit zajímavých efektů.

Jedinečný rodinný dům nabízí neobyčejný luxus i bydlení s vlastními automobily v obývacím pokoji

Tipy a trendy

Výmalba pro jednu stěnu

Zvýraznit jednu zónu v obývacím pokoji zvládne váleček a barva. I tady jde o rychlou, ale efektní proměnu. Správně zvolené odstíny dokážou zcela ovlivnit vzhled místnosti, oživit ji, rozzářit. Využít lze i rozmanitých efektů: zkuste interiérovou barvu, jež na stěnách vytvoří jemně strukturovaný třpytivý efekt nebo jemné mramorování.

Pracovat můžete s válečkem, štětcem, špachtlí a povrch zvrásnit, tzv. rozmazávat, pracovat vertikálně i horizontálně. Preferujte eko barvy, jež splňují přísné požadavky na ochranu zdraví a životního prostředí.

Foto: Hornbach

Kdo říká, že musíte nutně vymalovat celý obývací pokoj. Trendem je jedna výrazná stěna, která jeho vzhled výrazně posune.

Útulnost zmírní chladné měsíce

Výrazné textury, přírodní odstíny, béžová, šedohnědá taupe, světlý dřevodekor. To jsou naše tipy, jak přečkat chladné podzimní dny v teple. Pomozte si bytovými textiliemi: manšestr, žinylkové a plyšové plédy, měkké plastické koberce. Dekorace neste v jednoduchém, minimalistickém duchu, hladké linie zdobené jen decentní strukturou jsou in. Stálicí jsou rostlinné motivy, různé odstíny zelené, od mátové po lahvovou.

Foto: Quick-Step

Nová podlaha Alphy Vinyl umožňuje velmi rychlou instalaci.

Nová podlaha bez stavebních zásahů

I na stávající podlahu z dlaždic můžete instalovat zacvakávací vinylovou podlahovou krytinu. Díky jednoduchému systému aplikace se nemusíte zdržovat stavebními úpravami, podlahu vysekávat apod. Ta nová je položená v mžiku.

Vybírejte takový typ, který výrobce dodává s integrovanou podložkou, jež ručí za zvukovou izolaci. S takovou krytinou zvládnete rychlou a výraznou proměnu místnosti, navíc v krátkém čase a s minimální investicí.

Foto: Trachea

Obývací pokoj lze pomocí jednoduchého kouzla s dvířky skříněk vizuálně propojit, nebo naopak oddělit od navazující kuchyně.

Multifunkční obývací pokoj

Propojení kuchyně s obývacím prostorem je oblíbeným trendem, ale má i svá úskalí. Prostor musí být kompaktní, logicky na sebe navazovat, jasně vymezit funkční zóny a stylově rezonovat. Spojovacím prvkem může být stejný materiál na dvířkách v kuchyni i obýváku.

Aktuálním hitem je nanolaminát Fenix. Nanočástice vytvářejí na povrchu homogenní, jednolitou vrstvu bez jakýchkoliv pórů, která mu zajistí nejen vysokou odolnost vůči mechanickému poškození, ale i vůči otiskům prstů, sametový vzhled a jeden z nejhlubších matů na trhu.

Anketa

Pouštíte se často do rychlých proměn interiéru?
Ano, rádi se do nich pouštíme.
13,6 %
Občas se do nich pustíme...
22,5 %
Moc často je neděláme.
12,3 %
K proměnám přistupujeme výjimečně.
51,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2312 čtenářů.

Originální kombinace moderny a historie

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Sedačka je dáma v mnoha rolích

Je nepřehlédnutelná, dominantní, komfortní a krásná. Řeč je o sedačce v obývacím pokoji, jež bývá v centru rodinného života. Slouží k pohodlnému sezení nebo...

Konferenční stolek má sloužit, ne překážet

Patří do obývacího pokoje, na dosah k sedací soupravě. Odkládáme na něj kávu, hrnek s čajem, časopisy, TV ovladač. Je to praktický nábytek, který využíváme...

Výběr článků

Načítám