Hlavní obsah

Jedinečný rodinný dům nabízí neobyčejný luxus i bydlení s vlastními automobily v obývacím pokoji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obývací pokoj, kde kromě majitelů dlí také jejich automobily, to není rys, kterým by se mohlo pochlubit mnoho domů. Luxusní rezidence, která má vyrůst v roce 2026 v tokijské čtvrti Motoazabu, se však právě tímto prvkem pyšnit bude, společně s na míru navrženým a vyrobeným luxusním nábytkem z Itálie. Už první vizualizace dávají tušit, že půjde o výjimečné bydlení.

Foto: Archiv architektů

Chloubou domu se má stát salonek v přízemí, v němž budou parkovat automobily (vizualizace).

Článek

Za zcela jedinečný dům označuje architekt Satoshi Kurosaki z japonského ateliéru Apollo Architects & Associates luxusní rezidenci, na jejímž návrhu pracoval společně s italskou nábytkářskou firmou Poltrona Frau, pro niž jsou charakteristické zejména kusy potažené kůží. Jako projev obdivu k italskému výrobci s tradicí táhnoucí se až do roku 1912 nazval architekt projekt soukromé rezidence Poltrona Frau sluší Motoazabu.

Rodinný dvoupatrový dům s podsklepením (už to je pro Japonsko méně obvyklé) architekt navrhl pro konkrétní pár. Jeho cílem bylo vytvořit pro klienty maximálně luxusní prostředí. Vše začíná už umístěním pozemku na vršku kopce s impozantním výhledem na panorama Tokia.

Na rohovém pozemku vytvořili architekti nečekaně velký dům se zahradou a terasou

Tipy a trendy

Architekt proto pokračoval v nastavené úrovni výjimečnosti volbou obkladů fasády. Vybral pro ně kámen Aji, jenž je někdy označován za diamant mezi žulami. Má charakteristický skvrnitý vzhled a kdysi se používal na japonských hradech. Dodnes je jeho vzhled považován za impozantní.

Samotný interiér domu slovy architekta „vyzařuje auru japonské metropole, leč nabízí maximální relaxaci v luxusu a ústraní od shonu a zachycuje nadčasovost“. Zároveň je „propojením klasiky a moderny, přičemž hlavním tématem je harmonická elegance“.

Každý z vnitřních prostorů pak architekt obdařil vlastní individualitou. Velkoformátová okna dodávají rodinnému obývacímu pokoji prostor, který umožňuje vnímat přechod dnů a ročních období ve městě.

„Nádherná venkovní společenská místnost poskytuje zvláštní příležitost k trávení času, zatímco salonek pro hosty poskytuje maximální pohostinnost. A konečně salonek s automobilem vtahuje denní světlo a vytváří dojem muzea v tomto prostoru, který se odráží pěti smysly,“ popisuje základy navrženého uspořádání interiéru architekt.

Realizace domu je naplánována na polovinu roku 2026.

Anketa

Líbilo by se vám mít svůj vůz zaparkovaný v bytě?
Ano, to by bylo skvělé.
22,1 %
Možná ano. Třeba za nějakou skleněnou stěnou...
7,3 %
To si neumím nějak představit.
4,2 %
Ne, to bych rozhodně nechtěl/a.
66,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 646 čtenářů.

Na tomto domě musíte okna skutečně hledat. Přesto je plný světla

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám