Hlavní obsah

Přenosná sauna, která odolá povětrnostním podmínkám i požadavkům nadšenců

Pravidelné saunování přináší mnoho benefitů - pomáhá při chronických bolestech, má pozitivní účinky na kardiovaskulární systém a imunitu a také podporuje regeneraci svalů po fyzické námaze. Pozitivně působí také na psychiku člověka, kdy přispívá ke snížení napětí a stresu. S přenosnou saunou je možné relaxovat nejen doma na zahradě, ale i v přírodě a na cestách.

Foto: Profimedia.cz

Přenosná venkovní sauna, kterou lze použít za každého počasí.

Článek

Saunovací stan SweatTent lze použít jako suchou nebo parní saunu. Včetně přenosné tašky váží zhruba 27 kilogramů, čímž se stává nejlehčí saunou vytápěnou dřevem.

Díky nízké váze se dá stan jednoduše sbalit do kufru auta a je proto vhodný pro campingové nadšence, kteří si chtějí dopřát saunu i v srdci přírody.

Rozložit jej zabere asi 3 minuty, přičemž kamna z nerezové oceli ho dokážou vytopit na 93 °C už za půl hodiny. Součástí je také ocelový komín, teploměr, pohrabáč, rukavice a kameny s držákem, jak vypočítává server Designboom.

Foto: Profimedia.cz

V „povinném“ vybavení nesmí chybět kamna…

Foto: Profimedia.cz

... stejně jako teploměry

Sauna je vyrobena ze speciální žáruvzdorné nylonové tkaniny Oxford 210D, která je vodotěsná a odolná vůči povětrnostním vlivům, vydrží proto sluneční záření, déšť, sníh a teploty až do -12 °C. Výrobci použili dvě vrstvy materiálu.

Sauna, která zaujme nejednoho milovníka otužování i přírody

Tipy a trendy
Foto: Profimedia.cz

Speciální tkanina je velmi odolná.

Kromě bočních oken jsou součástí stanu i větrací otvory, které kontrolují teplotu uvnitř a zabraňují tak přehřátí. Dovnitř se pohodlně vejdou až tři osoby, uvádí výrobce na svých stránkách.

Základní cena prototypu je stanovena na 1499 dolarů, což je v přepočtu přibližně 33 tisíc korun.

Chcete mít doma opravdu chytrou toaletu? Pořiďte si tu s virtuální asistentkou

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
SweatTent

Výběr článků

Načítám