Hlavní obsah

Chcete mít doma opravdu chytrou toaletu? Pořiďte si tu s virtuální asistentkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Kohler představila již v roce 2019 svoji chytrou toaletu Numi 2.0 na veletrhu spotřební elektroniky konaném v Las Vegas. Od konce minulého roku je za 11,5 tisíce dolarů (více než 252 tisíc korun) konečně dostupná na trhu, zatím ale pouze ve Spojených státech.

Foto: archív výrobce

Chytrá záchodová mísa The Numi 2.0 od firmy Kohler

Článek

Internetový server The Verge připomíná, že nová chytrá toaleta společnosti Kohler má podobné funkce jako například ta od japonské firmy Toto. Její součástí je vyhřívané prkénko, bidet nebo UV světlo a automatické zamlžování, které pomáhají s udržováním čistoty.

Samozřejmostí je automatické splachování a osvěžování vzduchu. Toaleta navíc umí sama zvedat a sklápět prkénko, stejně tak ho i polohovat podle potřeby.

Lze na ní nastavit úsporný energetický režim a díky zabudovanému ovladači z nerezové oceli také způsob splachování nebo tlak vody.

CES 2019: Virtuální asistentka Alexa se přestěhovala do záchodu

Hardware

Všechny zmíněné funkce lze samozřejmě řídit i pomocí dálkového ovládání. Příjemnou vychytávkou je integrované LED osvětlení a reproduktory, které se dají snadno ovládat přes mobilní aplikaci.

Chytrá záchodová mísa The Numi 2.0 v akciVideo: archív výrobce

Samozřejmostí je pak i komunikace s virtuální asistentkou Alexou, která vám může na toaletě sdělit aktuální informace, abyste neztráceli čas jejich hledáním na mobilu.

„Toto řešení je daleko hygieničtější než používání samotného chytrého telefonu na WC. Vědci pravidelně upozorňují, že na našich smartphonech se množí bakterie právě kvůli tomu, že je používáme i při konání potřeby. My přicházíme s revolučním řešením, které tento problém odbourává,“ prohlásili při představení na výstavišti v Las Vegas zástupci společnosti.

Při uvedení toalety na veletrhu byla její cena stanovena zhruba na 6000 dolarů, tedy v přepočtu bezmála 135 000 korun. Aktuálně je ale k mání za necelý dvojnásobek, tedy 11,5 tisíce dolarů (přes 252 tisíc korun).

Aktuálně platí původní plán uvedení pouze na americkém trhu, do Evropy se prozatím chytrá toaleta nechystá.

Místo pro vznik nových nápadů. V Česku vznikla uprostřed lesa první chata určená k přemýšlení

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám