Hlavní obsah

Pobyt doma si můžete zpestřit přípravou sushi. S vhodnými pomocníky to zvládne každý

Novinky, Kristýna Křížová

Inspirace k činnostem, které lze vykonávat v klidu domova, přijde teď vhod víc než kdy jindy. Dobrým tipem na zpestření jídelníčku i náplň volného času je výroba japonského pokrmu sushi. Díky vhodným kouskům na jeho výrobu nebo servírování ji zvládne i naprostý amatér.

Foto: Monsterzeug

Pomůcka s trefným názvem sushi bazuka pomůže v přípravě pokrmu i těm méně zručným.

Článek

Dobrým tipem na pomocníka při výrobě je tzv. sushi bazuka. Uvařená rýže se vloží do formy pomocí lžíce a pístem se vytvoří uprostřed díra. Přidají se zvolené přísady do náplně sushi a slisuje se rolka, která se následně obalí v řase a nakrájí na kolečka.

Ti, kdo to moc neumí s hůlkami nebo se s nimi teprve učí, pak ocení příbor, který je na konci spojený. Manipulace s ním je tak jednodušší.

Foto: TakaTomo, Yellow Octopus

Dobrým pomocníkem se mohou stát hůlky, které jsou spojené, nebo cestovní varianta skládacích příborů.

Při servírování sushi nezapomeňte na keramické podložky pod hůlky. Díky nim si od sójové omáčky nezašpiníte prostírání a servírování bude také působit mnohem profesionálněji.

Foto: Hands On Workshop

Abyste si nezašpinili ubrus, nezapomeňte na odkládací panenky na hůlky.

Na přípravu sushi budete potřebovat i srolovatelnou podložku, mističky na omáčku, dřevěnou lžíci na míchání rýže, ostrý nůž a někteří i tvořítka.

Pokud nechcete vše shánět jednotlivě, můžete si pořídit rovnou celý set na výrobu sushi, který obsahuje vše potřebné včetně hůlek.

Foto: Yellow Octopus

Všechny pomůcky včetně tvořítka si můžete koupit v praktickém setu.

Při servírování sushi si dejte záležet i na výběru servírovacího podnosu. V kurzu je servírování sushi na černých břidlicových podložkách, talířích v přírodním stylu ve tvaru listů nebo kouscích, které imitují krásy mramoru.

Foto: Easy Life

Pokud se vám sushi na první pokus nepovede, dožeňte estetiku trendy talíři ve tvaru listů.

Pokud vám docházejí nápady na aktivity, které se dají provozovat v klidu domova, vyzkoušejte třeba interiérové houpačky. Ty ocení zejména děti, kterým může pohyb venku chybět.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Doma můžete také meditovat a hrát hry na trendy meditačních polštářích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám