Hlavní obsah

Vydejte se do exotiky ve vlastním interiéru. Zkuste se inspirovat kaktusy

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívat se na stejný prostor, který není ničím výjimečný, může brzy začít nudit. Pokud si chcete užít trochu neotřelého designu a máte rádi Mexiko, jeho kuchyni i interiérový styl jím inspirovaný, zkuste doma uplatnit doplňky s motivy kaktusů.

Foto: Hommés studio, Yellow Octopus

Posezení na kouscích imitujících kaktusy zpestří nudné obývací pokoje.

Článek

Velkým trendem poslední doby jsou metalické barvy, které mohou zkrášlit i kousky inspirované kaktusy. Ať už se rozhodnete pro zlatou, bronzovou nebo měděnou, tak vězte, že interiéru dodají lesk a punc noblesy. Prostor bude působit luxusněji.

Vyhněte se ale příliš zdobným předmětům, které by působily kýčovitě a volte spíš uměřenější a minimalističtější provedení.

Foto: Sweetpea a Willow, Balvi Gifts

Trendem v interiéru jsou metalické barvy. Zlatá působí luxusně.

Kaktusy jsou skvělým motivem pro večeři v mexickém stylu. Ti, kdo chtějí pro své rodiny připravit oblíbené mexické nachos, enchilady nebo fajitu, by na ně rozhodně v aranžmá neměli zapomenout.

Foto: Sweetpea a Willow, Yellow Octopus, Ginger Ray, Red Candy

Party v mexickém stylu můžete zpestřit třeba girlandami s motivy kaktusů.

Mějte na paměti, že v Mexiku se barev rozhodně nebojí a platí, že více je více. Oblíbené jsou kombinace výrazných a sytých teplých barev s těmi studenými. Neutrálním barvám se klidně vyhněte a kousky inspirované kaktusy nechte zazářit v pestrém interiéru.

Foto: Hommés studio, Red Candy

Interiéru dodají tyto kousky exotického ducha.

Opravdoví fandové mexické kuchyně mohou motivy kaktusů uplatnit i na obkladu za kuchyňskou linku nebo na tapetách na hlavní stěně obývacího pokoje. Motiv bude dobře korespondovat i s interiérem zařízeným v přírodním nebo boho stylu.

Foto: Lime Lace

Milovníci mexické kuchyně mohou uplatnit odolnou tapetu s motivem kaktusů i v kuchyni nebo v jídelně.

Cítit se doma dobře a nenudit se v interiéru je v poslední době vzhledem k situaci stále náročnější. Pokud vám nejde jen o zpestření prostoru, ale uvítáte i praktické tipy pro malý interiér, zkuste zvolit průhledný nábytek.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Pokud v bytě žijete i s dětmi, možná vám přijde vhod i inspirace interiérovými stany, které i v malém bytě poskytnou dětem větší pocit soukromí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám