Hlavní obsah

Jak o víkendu zabavit děti? Hledejte doma pirátský poklad

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zabavit se v interiéru s malými dětmi je často dost těžký úkol. V těchto dnech tak přijde vhod každý tip na zpestření volného času tráveného v klidu domova. Děti můžete zabavit třeba hledáním pokladu ukrytého ve starobylé truhle. Na takové dobrodružství budou nejmenší vzpomínat i v dospělosti.

Foto: Shimu, Sweetpea a Willow, Monsterzeug

Volte kousky s patinou, které se stanou tím nejzajímavějším úkrytem pro vzpomínky.

Článek

Pokud si chcete interiér trochu zpestřit a dodat mu dobrodružnějšího ducha, rozhodně nezapomeňte na truhly. Ty poslouží nejen jako úložný prostor na cennosti, zápisky, fotky, ale řada z nich i jako stylové originální konferenční stolky.

Foto: Artisanti

V moderních interiérech oceníte truhly v kovovém provedení.

Pokud máte rodinný dům s půdou nebo sklepem, tak právě truhla by v něm rozhodně neměla chybět. Přijde vhod na neorganizované vzpomínky a drobné předměty, které jsme měli kdysi rádi, ale dnes už své funkci neslouží.

Foto: Artisanti

I truhly s prvky kufrů mají působivého retro ducha.

Pokud chcete pro děti připravit dobrodružné chvilky, nechte je hledat pirátský poklad schovaný v truhle. Do ní pak můžete dát hračky, cukrovinky nebo záhadné vzkazy vybízející k luštění dalších hádanek.

Foto: Ella James

Menší truhly oceníte pro uložení cenností. Děti budou z truhlic plných zlata nadšené. I kdyby mělo jít o čokoládové penízky ve zlatém obalu.

Mějte na paměti, že truhly by měly mít trochu patinu. Ta jim dodává na tajemném vzhledu a vybízí k úvahám o jejich skutečném původu. Drobné odřeniny, různá barevnost nebo oprýskaný lak atp. tak v tomto případě nejsou na škodu, spíš naopak.

Foto: Shimu

Patina by měla být znát i na laku.

Pokud hledáte inspiraci na zpříjemnění času doma stráveného s dětmi, zkuste v interiéru uplatnit i látkové stany. Dospělí díky nim získají větší pocit soukromí i v malém prostoru a děti další prvek pro hry.

Koronavirové rozptýlení na sněhu

Dolehla na vás také nuda během neustálých uzávěrek kvůli koronavirové pandemii natolik, že jste šli nakonec řádit na sníh? Vytvořili jste něco obzvláště povedeného? Iglú, hrad, klouzačku...?

Pochlubte se ostatním čtenářům a inspirujte je! Pošlete nám fotku svého výtvoru a připište k ní pár vět na naši adresu bydleni@novinky.cz. Nejzdařilejší díla rádi představíme!

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám