Hlavní obsah

Oslavte letos Velikonoce decentními připomínkami v interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že letošní Velikonoce nebudou stejné jako obvykle, není pochyb. Opomenout tento svátek a důvod k oslavě by ale byla škoda. Pokud už nebudete chystat klasické koledy a plést pomlázky, zkuste si Velikonoce připomenout jen drobnými detaily, které pobaví, rozzáří a zpestří všední interiér.

Foto: L'Atelier Natalia Willmott, Lights4fun

Velikonoce si můžete připomenout nápaditými dekoracemi ve tvaru zajíčků, které na zahradě poslouží jako váza a v interiéru jako svícny. Vajíčka pak připomene netradiční světelná dekorace s přírodním mechem.

Článek

Kromě klasických malovaných vajíček si můžete pro své nejbližší nachystat i ovoce, které je plné vitamínů.

Pokud ho budete servírovat ve stylových ošatkách, zachováte slavnostní ráz události a zároveň svou rodinu potěšíte svou pozorností.

Foto: Opossum design

Letos rodině v míse inspirované hnízdem nabídněte klidně místo vajíček ovoce na zvýšení imunity.

Děti můžete zabavit nejen zdobením vajíček, ale třeba i vytvářením stylového jednorázového nádobí s velikonoční tematikou.

Vytvořit mohou třeba mrkvičky z ubrousků nebo přidělat klasickým jednorázovým talířkům ouška z kartonu, namalovat oči a čumáček a vytvořit tak talířek inspirovaný velikonočním zajíčkem.

Foto: Ginger Ray

Z nabarvených ubrousků můžete vytvořit papírové mrkvičky a zpestřit si tak velikonoční stolování.

Foto: Cotterell a Co., Ella James

Interiér zpestří decentní zajíčci coby součást lampy nebo mísy na pohoštění.

V interiéru rozhodně nezapomeňte na některé klasické velikonoční dekorace. Naklíčený oves, pestré stužky a košíčky z proutí a slámy vytvoří veselou atmosféru, které je dnes třeba víc než kdy jindy. Pobaví i prvky s motivy zajíčků.

Letošní velikonoční výzdoba může být opravdu úplně jiná než kdykoliv předtím. Nebojte se proto popustit uzdu fantazii a využijte materiál, který doma máte. Hodit se budou různé lampiony, girlandy a další prvky, které užíváte při narozeninách a oslavách.

Držte se barev spojených s jarem, kterými jsou světle zelená, připomínající čerstvou trávu, žlutá, inspirovaná vycházejícím sluncem a barvou kuřátek nebo sytě červená symbolizující energii, která přichází s jarem.

Foto: Barlooon

Zahradu nebo balkon můžete dekorovat lampiony a oslavit Velikonoce v trochu jiném stylu.

Ti, kdo budou trávit Velikonoce s dětmi ve stísněných interiérech a chtějí si trochu odpočinout, si mohou interiér upravit i díky praktickým zástěnám a paravánům.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Stejně tak zafungují i interiérové stany, které dětem poskytnou prostor pro hraní a dospělí budou mít díky nim alespoň na chvíli pocit většího soukromí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám