Hlavní obsah

Ohýbané stromy ve tvaru postav odradí zloděje a ozvláštní zahradu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří si potrpí na atypické zpestření zahrady, jistě ocení šlechtěné stromy, které mají opravdu kuriózní tvary. Mohou sloužit jako ochrana proti zlodějům, prolézačka pro děti nebo velmi pohodlné "živé" křeslo.

Foto: Profimedia.cz

Stromy z dálky vypadají jako silueta člověka.

Článek

Stromové tvarování je zálibou na řadu let a vyžaduje velkou trpělivost a plánování. Výsledky však stojí za to.

Milovníci přírody a atypická stromoví

Dvojice milovníků přírody vytvořila tato dílka pomocí unikátní techniky. Peter Cook a Becky Northey strávili roky pečlivým tvarováním jednotlivých stromů, jejichž růst vedli podle předem upravených šablon. Ideálním stromem pro vytvoření podobných kreací je podle nich divoká švestka.

Mezi jejich nejpraktičtější výtvory patří bezesporu křeslo, které doslova vyrostlo ze stromu. Když po letech strom odejde, křeslo si můžete uříznout a umístit ho na nový podstavec a bude sloužit dále. S nápadem vytvořit toho křeslo přišel Peter už v roce 1986. Na výsledek čekal opravdu dlouho.

Stromy autoři nezalévají, ale nechávají je růst ve volné přírodě. Zálivku jim dodávají jen v době velmi suchých letních měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Vyšlechtěný strom může sloužit i jako křeslo.

Neuvěřitelně realistické lidské výtvory jsou téměř kompletní napodobeninou lidské figury - i s listy, které představují vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Okolo stromu je vhodné nechat dostatečný prostor okolo nezarostlý trávou. Díky tomu lépe vynikne.

Podobně tvarovaných stromů dvojice vytvořila cca 150. Jejich vytváření se stalo nejen jejich koníčkem, ale zároveň i prací. Nabízejí totiž zájemcům odbornou pomoc při pěstování obdobných kusů.

Stromy autoři začali i prodávat. Jejich cenu ale nikdy neříkají předem. Vždy nechají zákazníka, aby strom sám ocenil a první přišel s nabídkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Pořiďte dětem nábytek, který s nimi poroste

Ne nadarmo se říká, že děti rostou jako z vody. Obvykle se po létu divíme, že jim jsou krátké kalhoty a malé boty. S potomkem se zvětšuje i dětský nábytek, ale...

Výběr článků

Načítám