Hlavní obsah

Nevíte, jak zařídit pánský pokoj? Inspirujte se odstíny kávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte zařizovat pánský pokoj a hledáte inspiraci, pak můžete vyzkoušet barevné kousky připomínající kávu s označením americano. Tmavší hnědá zemitá barva je ideální do míst, která mají spíše uklidňovat a poskytovat hřejivý prostor pro příjemné trávení sychravých dní.

Foto: Rebecca Udall, Sweetpea a Willow, Desenio, Curated Pieces, Oka UK

Při inspiraci kávou americano jsou typické zemité tóny.

Článek

Americano (espresso dolité vodou) má spoustu fanoušků nejen v oblasti kavárenství, ale i designu. Barva oblíbeného nápoje inspiruje řadu designérů k zařizování interiérů s prvky, které ho připomínají.

Celé spektrum sytých a zemitých barev se v poslední době dostává opět do módy. Dokonce i tóny světle hnědé barvy přecházející lehce do cihlova, naposledy byly trendy v sedmdesátých letech a nyní jsou opět v moderních interiérech žádané.

Výhodou těchto barev je jejich pocitová hřejivost. Pokud tedy chcete, aby interiér, ve kterém je třeba méně stupňů než jindy, působil tepleji, pak právě sázka na ně bude tím pravým ořechovým.

Kávové stolky inspirované krásou zrn doladí podávání nápoje k dokonalosti

Tipy a trendy
Foto: Lime Lace, Ceramiche Refin

V dostatečně prostorných interiérech můžete zvolit i tapetu v tomto stylu nebo tmavší podlahu z masivního dřeva.

Z materiálů se rozhodně hodí hlavně masivní dřevo, a to zejména s tmavší barevností. Vhod přijde dub červený, švestka, jilm nebo ořech. Vyplatí se nechat také plně vyznít krásu letokruhů a strukturu dřevin.

V interiéru spolu ideálně kombinujte různé odstíny hnědé. Prostor pak bude působit sladěným dojmem. Pokud zařizujete méně prostorný interiér, dejte si pozor, abyste jeho podlahu nebo stěny nezahalili do příliš tmavých tónů, to by ho opticky zmenšovalo. V takovém případě volte spíš světlé, béžové tóny.

Foto: Barrel12

V interiéru nesmí chybět kůže ani kožešiny, ať už pravé, nebo umělé.

Pokud chcete, aby byl interiér zařízený podle posledních tónů, kombinujte kousky v hnědých tónech s teplými metalickými. Barvy jako zlatá, bronzová nebo měděná jsou v posledních letech hodně v kurzu a rozhodně se hodí do prostor, které mají na pohled působit hřejivějším dojmem. Interiér díky nim bude také působit noblesněji a luxusněji.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Nezapomeňte, že celek dělá detail. I některé drobné předměty a dekorace tak volte v tmavších hnědých tónech.

Prim bude v interiéru hrát i kůže, ať už umělá, nebo skutečná. Objevit se může coby obal na rámečky, nádoby, potah na křeslech nebo pohovkách a taburetech. Díky tomu, že je u ní patina žádoucím efektem, se nemusíte bát, že by interiér po opotřebení přišel o své půvaby.

Foto: iWooddesign, Oka UK

V interiéru inspirovaném americanem by neměly chybět hry ani nádoby na led a stojany na drinky.

V pánských pokojích rozhodně přijde vhod i krb, biliár a hodně pohodlné pohovky. Ideálně ty v americkém, velkolepém stylu. Ideálním kouskem je třeba ikonické pohodlné křeslo Churchill nebo lenoška chaise-longue.

Barvou roku 2023 bude malinově červená s názvem Viva Magenta

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Americano

Související články

Výběr článků

Načítám