Hlavní obsah

Nástěnné květináče oživí všechny nudné fasády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrobarevné nástěnné květináče jsou k vidění hlavně na středomořských stavbách, které neobyčejně zpestřují a dodávají jim takzvaně šťávu. Španělé ani Portugalci se nebojí míchat různé vzory, tvary i motivy, fasády se tak mění v nevšední barevnou stěnu připomínající mozaiku.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Kombinace bílé a modré barvy připomene krásu mnoha středomořských staveb.

Článek

Některé stavby mají nudné, šedavé fasády, které by bezpochyby mohly působit živějším a veselejším dojmem. Pokud také chcete vnější plášť svého domu zpestřit, zkuste na něj připevnit například malované květináče a truhlíky s lidovými motivy.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Stěny můžete nechat díky květináčům porůst zelení.

Ti, kdo milují inspiraci středomořským designem, mohou sáhnout po fasádní kombinaci tmavě modré, střední modři i blankytně modré s bílou barvou.

Výhodou barevných nástěnných květináčů na fasádě je to, že i když v nich rostlina skomírá, květináč stále působí velmi dekorativně a zajímavě dokonce i úplně bez ní.

Anketa

Máte nástěnné květináče přímo na fasádě svého domu?
Ano, máme je také.
8 %
Zatím ne, ale je to hezký nápad, asi to s nimi zkusíme.
9,4 %
Ne, máme je na okně, na balkoně, ale přímo na fasádě ne.
72 %
My máme květináče jen doma.
7,5 %
Nemáme nikde žádné květináče.
3,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 742 čtenářů.

Pokud nemáte na péči o rostliny příliš času, ale přesto byste na fasádě květiny chtěli, vyzkoušejte to se samozavlažovacími květináči.

Foto: Novinky

Malované keramické květináče a hrnky mají na stěně své kouzlo i samy o sobě, bez květin.

Už zakořeněná rostlina má díky zásobníku (doplňujeme jej zhruba jednou za 3-4 týdny) přístup k vodě a čerpá jí tolik, kolik potřebuje. I samozavlažovací květináče na fasádu dnes vznikají v mnoha barevných a tvarových provedeních.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Pestrobarevné květináče oživí nudné stěny.

V Česku jsou hodně rozšířené hlavně obdélné truhlíky na muškáty. Větší barevná škála venkovních nástěnných květináčů by bezpochyby neškodila mnoha stavbám.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Závěsné květináče a truhlíky

Reklama

Související témata:
Nástěnné květináče

Související články

Výběr článků

Načítám