Hlavní obsah

Neskutečná proměna karavanu pro přepravu koní. Je z něj minidomek se zahrádkou a vířivkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neuvěřitelné dokonalosti dotáhl 24letý Jamie Duff proměnu vysloužilého karavanu pro přepravu koní v minidomek stojící v irském hrabství Meath. Venku k němu přidal zahrádku s barem, BBQ, a dokonce i zastřešenou vířivku. Práce mu zabrala 10 měsíců a náklady přesáhly 600 tisíc korun.

Ir proměnil karavan pro koně v jednolůžkové ubytování.Video: AP

 
Článek

Celých deset měsíců strávil 24letý Jamie Duff proměnou starého karavanu na přepravu koní na plně vybavený minidomek. Vůz získal z druhé ruky a zaplatil za něj v přepočtu okolo 100 tisíc korun.

Nákladní prostor měl rozměry 9 × 2 metry a Jamie postupoval při proměně obdobně jako všichni ostatní, kteří vytvářejí minidomky z podobných vozidel.

„Když jsme ho poprvé otevřeli, byl to klasický funkční truck pro přepravu koní. Bylo možné tam mít najednou čtyři zvířata, uvnitř byly oddíly pro každé z nich. Byl tam i maličký obytný prostor, ale ten byl velmi zastaralý. Všechno jsem tedy musel odstranit a začít od začátku,“ svěřil se Jamie webu WalesOnline.

Tak to tu ještě nebylo: z náklaďáku na přepravu koní vznikla mobilní chata se zabudovanou vířivkou

Tipy a trendy

Koupelnu umístil doprostřed prostoru poblíž vstupu, takže slouží jako přirozený dělicí prvek. Díky tomu mohl vytvořit na levé straně otevřený obytný prostor s jednou postelí a na druhé straně soukromější zónu se stolkem a dalšími lůžky.

Skutečnou lahůdkou je ovšem terasa, která minidomek umístěný na pozemku jezdeckého klubu nedaleko Dublinu doplňuje. Na ní je nejenom posezení pro čtyři lidi, ale také venkovní bar se dvěma židlemi z jezdeckých sedel a venkovní vířivka.

Jamie při proměně přívěsu nebyl žádným nováčkem. Když s přítelkyní po covidové pandemii dokončili studia na vysoké škole, rozhodli se, že si dají rok pauzu a budou jen cestovat. Tehdy si v přepočtu za 177 500 korun koupili dodávku Renault a stejnou částku vynaložili na její vlastnoruční proměnu na obytný vůz. Právě tehdy si Jamie, který je původním povoláním grafický designér, uvědomil, že proměny vozů jsou tím, co ho skutečně baví.

Během cest si tak prohlížel zejména přívěsy pro přepravu koní a začal si plánovat svůj další projekt. Hotový minidomek postavený z přívěsu v současnosti pronajímá, a jak přiznal v rozhovoru pro web Express, sám byl totálně zaskočený, kolik lidí chce v jeho minidomku přespávat (cena za noc činí 5000 Kč).

Velká popularita jej proto povzbudila k další proměně. Výchozím prvkem je opět karavan pro přepravu koní, opakovat se však ve své práci nehodlá. „Chci to udělat v jiném duchu, takže lidé budou mít na výběr ze dvou různých stylů,“ prozradil.

Druhý přívěs si Jamie koupil v listopadu loňského roku, v lednu začal s jeho proměnou, a tak doufá, že v červenci by mohl mít hotovo.

Anketa

Bavilo by vás proměňovat různé druhy vozidel a přívěsů na obytné domy?
Ano, určitě.
63,9 %
Nejenom bavilo, já něco takového i dělám.
3,3 %
Nevím, možná i ano.
9,5 %
Asi spíš ne...
7 %
Kdepak, tohle by nebylo nic pro mě.
16,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 545 čtenářů.

Mladý pár proměnil kuchyni v koupelnu. Skvěle využil i starý, původně zazděný krb

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám