Hlavní obsah

Nejvýznamnějším koledníkům můžete věnovat cennější vajíčka

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete na koledě ušetřit, můžete koledníky odbýt obyčejným nemalovaným a neuvařeným vajíčkem. Povinnost sice splníte, milovat vás za to ale nebudou. Své bližní můžete naopak oslnit darováním cennějších vajíček, ze kterých jim může třeba vyrůst květinka nebo jim budou sloužit coby mixér nebo vzpomínka na oblíbený seriál.

Foto: Sweetpea & Willow, Yellow Octopus (2x)

Dámy potěší stylové květináče ve tvaru zlatého vejce nebo hravé vajíčko, ze kterého po zalití vyroste květina.

Článek

Klasické kraslice mají bezesporu své kouzlo a patří k tradičnímu způsobu slavení velikonočních svátků. Nevšední kousky v košíku koledníků ale zaujmou mnohem víc.

Potěšit jimi můžete své sousedy nebo blízké a všechny ty, kterým chcete darovat něco opravdu speciálního.

Foto: Beaumonde, NIK Online

Porcelánové kousky poslouží jako šperkovnice na prstýnky.

Podobu vajíček mohou mít i domácí spotřebiče, které ocení předně ti, kdo na Velikonoce rádi vaří, a hlavně pečou beránky a mazance. Děti budou takové hravé a zábavné předměty motivovat k tomu, aby v domácnosti víc pomáhaly.

Foto: Excelsa

Zajímavou alternativou jsou dekorativní vejce. Volit můžete buď historicky cenná vejce, nebo dekorovaná klasickým lidovým cibulákovým vzorem.

Praktickým kouskem do domácnosti jsou také vajíčka sloužící jako zarážka na knihy nebo dózy na drobnosti.

Foto: Yellow Octopus

Zarážky na knihy ve tvaru dračích vajec potěší fandy oblíbeného seriálu Hra o trůny.

Vejce ze vzácných kamenů mohou mít symbolickou hodnotu. Volte kousky z růženínu jako symbol romantiky, z achátu darujte tomu, kdo má nízkou sebedůvěru, ametyst dejte nespavci. Granát pak věnujte z vášně, křišťál z čisté lásky.

Foto: Natural History Museum, Monsterzeug

Koledníky potěší i vejce ze vzácných kamenů nebo ta, ve které se skrývá rostlinka.

Nebojte se být i o Velikonocích originální a zpestřete si i stolování podle posledních trendů. Tradiční velikonoční pokrmy servírujte ze servisu se vzorem mramoru a volte efektní příbory ve zlatém provedení.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám