Hlavní obsah

Hitem v oblasti stolování jsou zlaté příbory, prostřené tabuli dodají punc luxusu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatá je barvou luxusu, noblesy a bohatství. Pokud si zvolíte zlaté příbory, dodáte stolování šmrnc a eleganci. Tyto kousky se hodí hlavně pro slavnostní události. Trendem poslední doby ale je používat je zcela běžně i pro klasické stolování. Proč mít slavnostní atmosféru u stolu jen tehdy, když něco slavíte, a nezpestřit si i všední dny?

Foto: Lagoon, Audenza (2x)

Zlaté příbory jsou trendem letošní sezony v oblasti stolování.

Článek

Hitem je kombinace metalických kousků s mramorem, ideálně se zeleným nebo s bílým carrarským. Tato kombinace je známá ze zámků, kde se na vybavení nešetřilo, a působí proto neobyčejně luxusním dojmem. Zlaté příbory pak budou působit ještě dražším dojmem.

Foto: Beaumonde, Garden Trading

Příbory ve zlatě se skvěle hodí k jednoduchému severskému stylu.

Trendem je i používání úplně obyčejných materiálů, které působí naopak kontrastním dojmem a nechají vyniknout kráse a lesku příborů. Může jít třeba o běžné prostírání z rákosu nebo z bambusu, lněný ubrus apod.

Foto: Creative Tops, Ginger Ray

Dekorované příbory nechte vyniknout na jednoduchém ubruse s klasickým servisem. K minimalističtějším kouskům můžete volit pestřejší ubrus i zdobený servis.

Hitem jsou i příbory v měděném provedení, případně v černé barvě. Efektně působí i duhové příbory, které jsou ale náročnější na kombinování se servisem. Ten by měl být jednobarevný a bez zbytečných dekorativních prvků.

Klasické stříbrné příbory sice zůstávají klasikou, ta ale nikoho příliš neohromí.

Foto: Mindthegap, Audenza

Kuchyň můžete dekorovat i tématickou tapetou a dalšími kuchyňskými pomocníky ve zlatém provedení.

Pokud chcete mít domácnost zařízenou podle posledních trendů, vsaďte i na zmíněné kousky z mramoru. V kuchyni volte třeba police z bílého mramoru na kožených páscích, které budou se zlatým kuchyňským náčiním skvěle ladit. Jsou sice nákladnější a těžší, ale vysoce efektní a vydrží věky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám