Hlavní obsah

Nápaditě řešený obývací pokoj v sobě ukrývá tělocvičnu

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zařízení tělocvičny jako samostatné místnosti v bytě nemá každý dost prostoru. A tak se firma, která se nedostatkem místa v domácnostech zabývá, rozhodla nabídnout velmi nápadité řešení. Sportovní pomůcky ve chvílích odpočinku slouží jako běžné doplňky pokoje. A nevypadá to vůbec špatně!

BEZ KOMENTÁŘE: Skrytá posilovnaVideo: 24Storage

 
Článek

Myslíte si, že stolní lampička, případně samostatně stojící lampa, konferenční stolek, případně váza, nemohou mít žádné jiné využití? Chyba! Společnost 24storage se svými designéry přišla se zajímavým a opět až trochu úsměvným nápadem.

Poté, co upoutala před časem pozornost svou „skříní na kočky”, přišla nyní s myšlenkou, že by jedna a táž místnost mohla klidně sloužit dvěma zcela odlišným účelům, a tím doma ušetřit spoustu místa.

Švédská firma se na řešení nedostatku prostoru v bytě prostřednictvím nápaditého designu nespecializuje náhodou. Jejím hlavním oborem je totiž pronájem skladovacích prostor. Být mezi nejlepšími hráči na domácím trhu jí ale nestačí, a proto se odvážně pouští i na pole interiérového designu a přichází s neotřelými nápady.

Foto: 24storage

Švédští designéři objevili spoustu možností, jak využít obývací pokoj k cvičení.

Foto: 24storage

Nic není takové, jak se zdá.

Jak je patrné z videa, tentokrát se její designéři rozhodli vymyslet způsob, jak i do malého bytu propašovat tělocvičnu. Vzali tedy obývací pokoj, protože ten bývá největší a obvykle i dobře větraný, a jeho běžné vybavení, kus po kusu, podrobili prohlídce s úmyslem přijít na to, jak by jej bylo možné využít ještě jiným, cvičebním způsobem. A uspěli!

Je to kolo, nebo loď? Je to i příbytek

Tipy a trendy

Nenápadná stolní lampička tak slouží jako jednoruční činka, stojací lampa pak jako obouruční. V konferenčním stolku je ukryta lavice, koberec po otočení funguje jako cvičební podložka a ani plakáty s moderním uměním nejsou tak úplně tím, čím se zdají být. Z druhé strany nesou kresby správných cvičebních postupů a poloh.

Je otázkou, zda se tento nápad podaří realizovat a pronikne do běžné obchodní sítě, lidé s malými byty jej ale mohou ocenit i jako inspiraci.

Anketa

Líbí se vám myšlenka využívat jednu místnost pro více účelů?
Ano, je to asi i jediné řešení v malých bytech.
50,1 %
Ano, pokud nejsou zcela protichůdné.
3,6 %
Nevím, je mi to jedno.
2,2 %
Moc ne.
6,3 %
Ne. Pak místnost neslouží pořádně ani jednomu.
37,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 413 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám