Hlavní obsah

Nahlédněte s námi do nového domu seriálového kapitána Picarda

Novinky, Jana Nesvadbová

Dům ve středomořském stylu v oblasti Hancock Park v americkém Los Angeles koupila nedávno britská herecká legenda, sir Patrick Stewart. Herce fanoušci znají především jako kapitána Jeana-Luca Picarda ze seriálu Star Trek, případně jako doktora Xaviera z filmů o X-Menech.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům herce Patricka Stewarta stíní spousta stromů.

Článek

Jak upozorňuje web časopisu Variety, ke koupi došlo v pozdním létě letošního roku a byla mediálně publikována jako překvapivě rychlý prodej domu, který se podařil producentu a režiséru Jasonu Winerovi.

Teprve v posledních dnech vyšlo najevo, že oním rychlým kupcem byl britský shakespearovský herec a jeho manželka Sunny Ozellová. Za dům zaplatili 4,3 milionu dolarů, tedy zhruba 98 milionů korun.

Vila s plochou podlah 422 m² byla postavena ve 20. letech minulého století a má všechny rysy typické pro středomořský styl – střecha z pálených tašek, velké stavební otvory často zakončené obloukem, interiér je plný světla a prostoru. Důležitou součástí výzdoby je keramická dlažba. Ta zde pokrývá dokonce i schodiště.

Jednou z předností domu je jeho poloha. Je obklopen spoustou vzrostlých stromů, které jej velice účinně chrání jak před zvědavými pohledy, tak před sluncem.

Foto: Profimedia.cz

Patrick Stewart s manželkou Sunny Ozellovou

Foto: Profimedia.cz

Jason Winer

Po vstupu se návštěvník ocitne ve foyer, do nějž z horního patra sestupuje stáčející se schodiště. Obývací pokoj s krbem je pak od tohoto prostoru oddělen tím, že je zapuštěn o dva stupně níže.

V domě je možné objevit spíše formálně zařízenou jídelnu a také knihovnu s policemi pokrývajícími stěny od země až ke stropu. Další z místností sloužila v době prodeje jako hudební salonek.

V horním podlaží domu jsou především ložnice, které jsou dohromady čtyři, včetně té hlavní. Ta má vlastní koupelnu zařízenou původními mramorovými prvky a obloženou růžovými dlaždicemi. K hlavní ložnici náleží rovněž šatna a sousedí s ní také pracovna, která je obložena dřevěnými panely.

Foto: Profimedia.cz

Do vstupního prostoru se stáčí schodiště pokryté dlažbou.

Foto: Profimedia.cz

Knihovna je laděna do příjemné tmavě modré barvy.

Velmi stylově působí kuchyň, kde se střetávají tři hlavní barvy – černá, bílá a hnědá. Kuchyň je propojena s méně formální jídelnou, jež má velké francouzské okno, jímž se vychází ven na terasu s pergolou a BBQ koutkem.

Terasa před domem je zakončena bazénem, s nímž sousedí trojúhelníková vířivka. Vše chrání bujné, barevně kvetoucí keře, nad nimi se tyčí štíhlé kmeny palem.

Za bazénem, připojena ke dvoumístné garáži, je ještě jedna malá terasa s malým bazénem a posezením doplněným velkoplošnou obrazovkou a ohništěm.

Anketa

Líbí se vám středomořský styl?
Ano, ten mám rád/a
74,9 %
Někdy ano, někdy ne
15,4 %
Ne, ten nemusím
9,7 %
Celkem hlasovalo 955 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalý domek Meghan Markleové je na prodej

Domek v Los Angeles, který ještě předtím, než se stala vévodkyní ze Sussexu, obývala tehdejší herečka Meghan Markleová, je na prodej. Zájemci si musí...

Výběr článků

Načítám