Hlavní obsah

Kanye West staví futuristické příbytky pro bezdomovce. Zapomněl ovšem na to nejdůležitější

Novinky, Jana Nesvadbová

Ani sebelepší úmysly nenahradí úřední razítko. Tak by se dal stručně shrnout příběh futuristicky vyhlížejících staveb, které americký raper Kanye West buduje na svém pozemku v kalifornském okresu amerického Los Angeles. Domy mají být útočištěm pro bezdomovce. Chybí jim ovšem to nejdůležitější - stavební povolení. A tak, pokud je raper nezíská, bude je muset nechat strhnout.

Foto: Profimedia.cz

Trojice prototypů budov, které na svém pozemku nechal postavit raper Kanye West.

Článek

Svůj projekt zahrnující vybudování zatím čtyř prototypů staveb určených pro bezdomovce a lidi s nízkým příjmem představil na počátku srpna 42letý raper redaktorovi časopisu Forbes, kterého jimi navíc i provedl.

Ten je popisuje jako kostry obrovských dřevěných vesmírných lodí. Každá je prý vysoká několik tuctů stop (1 stopa = 30,48 cm).

Foto: Profimedia.cz

Kanye West s manželkou Kim Kardashianovou Westovou

Foto: Profimedia.cz

Stavby jsou vysoké několik metrů, jde o prototypy budov, jejichž konečná podoba ještě není zcela jistá.

O konkrétní podobě projektu budovaného na pozemku o výměře 121,4 hektaru však neměl West v té době ještě sám příliš jasno a jeho tým spolupracovníků na ní teprve pracuje.

Jednou z možností je, že stavby nechá zapustit do země a světlo do nich budou přivádět pouze okuly (kruhové otvory) na vrchu každé z kupolí.

Fanoušek Star Wars

Je-li řeč o tvaru staveb, fanouškům Kanyeho Westa není třeba dlouze vyprávět, kde pro ně sbíral inspiraci.

Umělec je velikým milovníkem filmové ságy Star Wars, a tak měl-li za cíl vymyslet podobu ubytování pro chudé, nebylo pochyb, ve kterých vodách při tvorbě návrhu zaloví.

Foto: Profimedia.cz

Vzhled staveb byl inspirován příbytky lidí obyvatel planety Tatooine z filmové ságy Star Wars.

Jeho příbytky mají jednou vyhlížet velice podobně jako obydlí lidí pobývajících na pouštní planetě Tatooine. To je planeta, kde vyrůstal malý Luke Skywalker u svého strýce a tety, ale ovšem léta před ním i jeho otec, Anakin Skywalker se svou matkou Shmi.

Sousedé nejsou nadšeni a stěžují si 

Idylický příběh z města Calabasas má ovšem i svou stinnou část. Stavba a její hlučnost se nelíbí v okolí žijícím sousedům, kteří se se svými stížnostmi obrátili na místní stavební úřad. Ten, dle informací webu televizního kanálu TMZ, vyslal na místo svého inspektora a jeho verdikt je neúprosný.

Stavba nemá potřebná povolení. Proto je raper musí neprodleně obstarat, anebo objekty strhnout. Termín na to má do 15. září.

Foto: Profimedia.cz

Objekty vyrostly na raperově soukromém pozemku.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám