Hlavní obsah

Nábytek na kolečkách je pro každou příležitost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracujete výhradně z domova nebo spíš chcete v klidu studovat, případně se začíst do knížky? Vždy potřebujete pohodlné místo, stůl a židli, ze které vás nebudou bolet záda.

Foto: Möbelix

Pracovní pojízdná židle ACX Soft má polstrovaný úpletový potah opěradla. Měkká pohodlná textilie z recyklovaného polyesteru zajišťuje ergonomickou oporu a optimální cirkulaci vzduchu. Je vyrobena v sedmi barvách.

Článek

Na vyřízení pár e-mailů nepotřebujete hned samostatnou místnost, stačí šikovný pracovní kout. S malým stolkem na laptop a pohodlnou čalouněnou židlí. Kdo pracuje doma denně několik hodin, má vyšší nároky. Potřebuje komfortní pracovní stůl a ergonomickou židli na kolečkách. A také přídavné mobilní kontejnery, rozmanité organizéry, stolky apod.

Myslete na sebe

Trávíte hodně času sezením? Zkuste během práce pravidelně vstávat, nejlépe každých 30 minut, a projít se. Při sezení držte záda rovná a opírejte se o zádovou opěrku židle. Nohy by měly být položeny celou ploskou na podlaze. A to tak, aby byla stehna rovnoběžně se zemí a kolena v pravém úhlu.

Ramena a lokty mají být uvolněné, lokty rovnoběžně s podlahou. Ruce položte uvolněně na opěrky židle. Klávesnice a monitor i myš mají být ve správné výšce a postavení, aby byly dostatečně pohodlné pro práci.

Je dobré vědět

  • Domácí židle v pracovně má mít parametry standardní kancelářské židle. Tedy by měla být pojízdná, mít polohovatelnou opěrku zad, výškově nastavitelný sedák, polohovatelné područky a opěrku hlavy.
  • Velikost stolu i dalšího příslušenství, jako jsou regály a pojízdné kontejnery, se odvíjí od toho, kolik věcí potřebujeme mít při ruce.
  • Monitor bychom měli mít ve výšce očí. Vyplatí se tedy doplnit stůl nástavcem, pracujeme-li na notebooku, tak i samostatnou klávesnicí.

Anketa

Máte rádi mobilní nábytek?
Ano, je praktický.
60,5 %
Docela ano.
23,5 %
Moc ne.
1,2 %
Ne, připadá mi nestabilní.
14,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 81 čtenářů.

Dvířka kuchyňských skříněk jsou jako chameleon

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Zbavte se chaosu, budete se cítit lépe

Mít méně věcí v domácnosti znamená mít více volného prostoru. A také méně úklidu a nabytí volného času. Důležité je se nezahlcovat, neschraňovat, vážit si...

Dětskému pokoji kralují hry a bezpečí

Od prvních krůčků má v hájemství dítěte přednost fantazie, volný prostor pro pohyb a s tím související bezpečnost. Do čeho se vyplatí investovat?

Výběr článků

Načítám