Hlavní obsah

Moderní interiér domu provázala designérka s přírodou

Interiér dvoupodlažního domu v klidné rezidenční čtvrti Port Charles v kalifornském městě Newport Beach dostal příjemný moderní a přitom organický švih. Bytová designérka českého původu Helena Brana jej elegantně provázala s přírodou prostřednictvím pečlivé volby materiálů. Největším pomocníkem při této práci jí bylo dubové dřevo.

Foto: Hugo Garcia

Interiér domu je zařízen s důrazem na přírodní materiály.

Článek

Tento rodinný dům se čtyřmi štíty hledícími do ulice svou čistě bílou fasádou s černými detaily napovídá, jak zhruba vypadá interiér, jenž se za ní ukrývá.

Designérka z ateliéru Brana Designs se ujala úkolu kompletně zařídit patrový dům s celkovou užitnou plochou 420 m2. Pro majitele a jejich děti vytvořila domov, který je provázaný s přírodou, a to nikoli prostřednictvím záplavy květin, ale použitých přírodních materiálů a barev.

V interiéru tak použila na mnoha místech zejména dubové dřevo, kterého je v každé místnosti právě tak akorát, aby člověk jeho přítomnost neustále vnímal, ale na druhé straně aby si zase nepřipadal jako ve srubu. To nebylo totiž cílem, interiér měl působit nejenom přírodním dojmem, ale zároveň měl být plně moderní a funkční.

Dvoupatrový dům zařízený v lehkém organickém stylu potěší milovníky moderního designu

Tipy a trendy

Dubové dřevo pak designérka doplňuje i kontrastním barveným černým dřevem z Afriky. Vše podtrhuje příjemný nábytek čalouněný opět přírodními tkaninami a zemitosti pak každé místnosti dodává pečlivá práce ať již s přírodním kamenem (obklady krbů) či vysoce kvalitními keramickými obklady v designu kamene.

Dům samotný má příjemné a velmi logické uspořádání, přízemí slouží jako převážně otevřený společenský prostor s jídelnou, kuchyní, méně formální jídelní zónou, posezením a také hlavní obývací zónou, která je posuvnými prosklenými stěnami provázána se zahradou, kde nechybí bazén a vířivka. Do centra otevřeného prostoru je vsazen box, v němž je z jedné strany ukryta toaleta a ze druhé spíž, naproti níž je velice prakticky umístěna přípravná část kuchyně.

Napravo od vstupu, přístupná pod schodištěm, je pracovna využitelná i jako ložnice s vlastní koupelnou a také je tu prádelna. Samotné schodiště zavede hosta do ryze soukromé části domu, kde je hlavní ložnice s šatnou pro pána a dámu a společnou velkou koupelnou. Je zde také druhá pracovna a rovněž i trojice ložnic, z nichž jedna má svou vlastní koupelnu, zatímco zbylé dvě se dělí o společnou. Velký prostor nad schodištěm pak slouží jako herna, i tu lze ovšem v případě potřeby využívat jako pracovnu.

Designérka v domě vytvořila prostředí, jež vychází vstříc potřebám mladé moderní rodiny, která doma hledá prostředí pro relaxaci i zábavu, a zároveň se chce cítit dobře a zdravě. Interiér tak po všech stránkách splňuje tzv. well-being, tedy životní pohodu obyvatel domu.

Anketa

Máte rádi přírodní materiály v interiéru?
Ano, bez nich si bydlení neumím ani představit.
83 %
Docela ano.
9,1 %
Mně je to celkem jedno.
1,3 %
Jen, když je jich opravdu méně.
2,6 %
Ne. Na takové to "proteplování domova" mě neužije.
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 230 čtenářů.

Kalifornský dům proměnila česká designérka v luxusní rezidenci

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám