Hlavní obsah

Jeden z největších anglických mlýnů z červených a černých cihel se dočkal rekonstrukce

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působivý dům, který kdysi býval mlýnem a bydlel v něm jediný legitimní potomek básníka lorda Byrona, byl láskyplně zrekonstruován a modernizován. Stavba s názvem Ockham Mill se nachází v anglickém městě Ripley v hrabství Surrey na řece Way a je postavena v novorománském stylu. Náleží k ní velký pozemek.

Foto: Profimedia.cz

Přiznané cihloví se stalo působivým dekorativním prvkem interiéru.

Článek

Podle anglického webu Countrylife byl stavebníkem mlýna hrabě z Lovelace, který zahájil svůj příchod na krajskou scénu zakoupením nedalekého panství East Horsley a pozemků, domů nebo chalup, které se objevily na trhu v okolních vesnicích.

V roce 1862 postavil Ockham Mill z červených a černých cihel v novorománském stylu.

Stavba má stále funkční mlýnské kolo a v interiéru nechybí hodně z originálního vybavení. Zahrada je útočištěm pro volně žijící zvířata a její součástí je velké jezero.

Foto: Profimedia.cz

Starý mlýn je obklopen krásnou přírodní scenérií.

Současní majitelé provedli zdařilou rekonstrukci, která zachovala řadu původních prvků a krás mlýna a zahrnovala obnovení pátého patra i přidání dvou ložnic s vysokými roubenými stropy.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyni dominuje dřevo a pastelové tóny.

Celkově má mlýn v přízemí úctyhodných více než 5700 m² obytné plochy, včetně mlýna, kolárny, pracovny, garáže a vinného sklepa. Nechybí obývací pokoj, jídelna, sluneční místnost a kuchyň v prvním patře a šest velkých ložnic ve třech nadzemních podlažích.

Foto: Profimedia.cz

Terasa si zachovala industriální půvaby.

Působivě přestavěná budova s jedinečnou atmosférou je určena pro pohodlný život velké rodiny. Momentálně je k mání v přepočtu za 104 milionů Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám