Hlavní obsah

Bílo-černé koberce jsou hitem sezony. Zapadnou do severského i boho stylu

Novinky, Kristýna Křížová

Absolutním hitem poslední doby se na sociálních sítích stávají černo-bílé koberce. Oblíbené jsou zejména ty kárované. Instagramoví přispěvatelé a influenceři si je zamilovali zejména pro jejich jednoduchost a efektnost. I všednímu interiéru dovedou dodat severského ducha a doladí interiér ve skandinávském stylu k dokonalosti. Skvěle pasují i k trendy boho stylu.

Foto: The French Bedroom, Novinky

Uměřená barevnost na kobercích vévodí letošní sezoně.

Článek

Méně je někdy více. A u těchto koberců to platí dvojnásob. Čím je jejich provedení uměřenější, tím lépe. Vyhněte se všem složitým motivům. V jednoduchosti je krása, a právě v tom spočívá půvab těchto kousků.

Foto: Rug Society, Postcards Home

Vzory na kobercích volte jednoduché a opakující se.

Koberce v kombinaci bílé či smetanové a černé nejlépe vyniknou v interiéru s prvky dřeva, kamene a mramoru. Ladit budou i s nábytkem potaženým trendy sametem v pastelových nebo tmavých barvách.

Foto: Tom Tailor, Brabbu Design Forces

Kousky s výraznějším vzorem se mohou stát dominantou minimalistických interiérů.

Interiér se snažte nepřehlcovat zbytečnými dekoracemi, jen tak koberce plně vyniknou a upoutáte na ně pozornost. Volte ideálně doplňky z přírodních materiálů a rostlinné dekorace.

Foto: Mineheart, Audenza

Pokud tento typ koberců zkombinujete i se střídmými interiérovými dekoracemi v černé a bílé, docílíte vkusně zařízeného prostoru.

Ti, kdo si chtějí zpestřit okolí krbů a drobné volné prostory, mohou sáhnout po imitacích zvířecích kůží. Koberce v tomto stylu se s klasickými kůžemi co do krásy mohou rovnat a potěší i ochránce zvířat.

Foto: Mineheart, Beaumonde

Velkým trendem jsou i koberečky a umělé kožešiny inspirované skutečnými kůžemi.

Ti, kdo si chtějí zkrášlovat interiér a hledají koberce, které by zafungovaly jako výrazný solitér, mohou sáhnout po kobercích nepravidelných tvarů. Ty mají v interiéru často podobnou funkci jako nástěnné dekorace a obrazy.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám