Hlavní obsah

Dům na vesnici získal s interiérem v pánském stylu švih

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel domu ve Vysoké nad Labem hledal především klidné místo k bydlení. A to se mu ve vsi ležící jen několik kilometrů od Hradce Králové opravdu podařilo. Interiér svého domova si přál zařídit v pánském stylu a chybět neměla ani relaxační místnost se saunou. Výsledkem je prostředí, kde se harmonicky doplňují tři prvky – dřevo, kov a cihly.

Foto: Gebas atelier architects a časopis Bydlení mezi panely

Do kuchyňského ostrůvku je prakticky zabudována vinotéka.

Článek

Majitel požádal o proměnu svého domu architekta Miroslava Gebase a jeho tým z Gebas atelier architects. Spolupráce s nimi pro něj nebyla žádnou novinkou, společně se již v minulosti setkali nad jiným projektem.

Základním přáním majitele bylo, aby mu architekt navrhl interiér v pánském stylu. Jeho domov je tak zařízen především v kombinaci dřeva a kovu. Celkový moderní ráz interiéru podtrhnou cihlové obklady. Výraznými doplňky jsou také světla a úchytky na dveřích.

Součástí svěřeného úkolu byla rovněž rekonstrukce některých místností.

Moderní chodba

Příjemným a moderním dojmem působí na návštěvníka už chodba, do níž vstoupí ze zádveří. Odtud se pak může vydat do pracovny, posilovny nebo ložnice. Právě chodba byla částí domu, jež volala po rekonstrukci nejhlasitěji.

Rekonstruovat bylo ovšem nutné také kuchyň propojenou s obývacím pokojem a relaxační místnost.

Ostrůvek je dominantou kuchyně

Přirozeným centrálním bodem kuchyně a jedním z hlavních požadavků majitele byl ostrůvek na vaření. Ten zároveň slouží nejen jako pracovní plocha s úložným prostorem, ale je do něj zabudovaná také vinotéka. Doplňky jsou laděny do černé, šedé a tyrkysové barvy.

V garsonce architekti čarovali s dispozicí, koupelnu nakonec zabral spací kout

Tipy a trendy

Z kuchyně vede přímý vstup na terasu, která v zimním období slouží jako zimní zahrada.

Kuchyň a chodbu lze oddělit černými posuvnými skleněnými dveřmi.

Propojujícím prvkem kuchyně a obývacího pokoje je pak dlouhá zeď s cihlovými obklady, jež pěkně ladí s dřevěným nábytkem. Hlavním prvkem, který však v obývacím pokoji zaujme ihned pozornost hosta, je dvojice křesel v šedomodré barvě usazené na společném soklu.

Velkým přáním pana majitele byla relaxační místnost se saunou. Do budoucna je v plánu úprava zahrady a zahradního jezírka.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

V přívětivě vyhlížejícím bytě vládnou oblé linie, jejich trend nastolila kuchyň

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Pánský interiér

Související články

Rošáda v pražském bytě dopadla na výbornou

Rošáda v šachu spočívá v chytré výměně věže a krále. Cílem je získat lepší pozici pro obě figury. Podobně architekti přistoupili k nové organizaci místností...

Výběr článků

Načítám