Hlavní obsah

Domov metalisty osvěžují mechově zelené prvky

Mladí manželé si na Berounsku pořídili rodinný domek, který si přáli zařídit v jednotném stylu. Obrátili se proto na interiérovou designérku Janu Radovou z ateliéru J.R. Designs s přáním, aby jim vytvořila vzdušný a prakticky řešený domov, v němž budou vládnout čisté linie a přílišnou barevnou rozjásaností neurazí vkus majitele - milovníka metalu.

Foto: Archiv designérky

Osvěžením interiéru celého rodinného domu jsou prvky v tmavé, mechově zelené barvě.

Článek

Majitelé nově postaveného rodinného domu mají rádi přírodní barvy i materiály. Jejich domov měl proto být laděný právě takto. Základní paletu šedé a bílé bytová designérka ozvláštnila prvky v tmavém odstínu mechově zelené barvy. Pro tento domov pak navrhla na míru i nábytek, který má převážně světle šedou barvu a osazený je praktickými, elegantními madly.

Dům má jednoduchou, přehlednou dispozici. Zádveří je zařízeno věšákovou stěnou s lavičkou a botníkem. Po levici má host velkou šatní skříň s posuvnými dveřmi, jež je vsazena do výklenku. Zde našly útočiště nejen sezonní oděvy, ale i pomůcky pro úklid. Její dveře mají zrcadlovou výplň, která prostor prosvětlí a především opticky zvětší.

Zádveří je od chodby odděleno dveřmi. Z té se pak již vstupuje do všech obytných místností domu. Jeho srdcem a přirozeným centrem je obývací pokoj. „Velice důležitou roli tu má velký kuchyňský kout, který si majitelka přála vybavit kávovým koutkem a dostatkem pracovní plochy pro vaření i pečení, protože dobré a kvalitní jídlo je v této domácnosti na prvním místě,” říká designérka.

To je důslednost! Učitelka výtvarné výchovy má doma takřka vše růžové

Tipy a trendy

Prakticky je vyřešený jídelní stůl. Ten navazuje na barový pult kuchyně a má pouze centrální nohu, která umožňuje pohodlnější sezení a eventuální pohyb kolem stolu.

Chybí zde nohy umístěné v rozích, které mohou někdy nepříjemně překážet nebo rovnou stolovníky omezovat.

Obývací pokoj s televizí i krbem

Hlavním kusem nábytku obývacího pokoje je velká, pohodlná sedačka, z níž je pěkný výhled jak na televizi, tak na krb, jenž celému prostoru zejména v chladných večerech dodává nejenom teplo, ale především na té pravé domácké atmosféře.

Foto: Archiv designérky

V zimních dnech se lze ze sedací soupravy kochat pohledem na oheň v krbu.

Designérka chválí pěkný nápad majitelů, jímž je zapuštění ochranného kaleného skla do prostoru před krbem.

Nehořlavý materiál v tomto prostoru je třeba mít kvůli protipožárním předpisům, sklo zároveň vypadá velmi pěkně, obzvláště, když se v krbu zapálí oheň a ono do místnosti vysílá jeho odlesky.

Byt cestovatelů zaujme na první pohled dialogem mezi pestrostí a strohostí

Tipy a trendy

Kromě obývacího pokoje je z chodby přístupná také ložnice, koupelna a pracovna. Majitelé si přáli umístit do výklenku za dveře velkou šatní skříň, jejíž dveře mají výplň opět zrcadlovou. Pohodlná postel povlečená do zelené barvy je doplněna o obraz opět s přírodní tematikou, tentokrát zelených hor, ze kterého vyzařuje klid a útulno. Noční stolky zdobí stolní lampičky stříbřité barvy a svatební fotografie mladého páru.

Koupelna se sprchovým koutem i vanou

Jistý oříšek čekal designérku při návrhu koupelny. „Manželé si v ní přáli jak větší sprchový kout, tak i prostornou vanu, kde oba rádi relaxují. Členitost nábytku ozvláštňuje prostor a poskytuje dostatek prostoru pro kosmetiku, ručníky a vše potřebné. Majitelka domu vyšperkovala prostor dekoracemi ve stylu Buddhy a relaxačních prvků, jako jsou svíčky a květina na vaně. Celkově tak koupelna působí jako oáza klidu vhodná pro relaxaci po náročném dni,” uzavírá designérka.

Pánskému bytu vládne cenný kulečníkový stůl

Tipy a trendy

Majitelům v domě zbývá poslední pokoj. Ten na svého obyvatele ale zatím čeká. Jak ovšem designérka poznamenává, až nastane ten správný čas, ráda se jeho zařízení ujme.

Zatím se manželé mohou těšit z domova, jenž umí být na jedné straně až stroze praktický a přímočarý, jako na straně druhé útulný, hřejivý a uklidňující.

Anketa

Máte v interiéru rádi zelenou barvu?
Ano, je to moje oblíbená.
36,5 %
Některé odstíny se mi moc líbí, jiné nemusím.
41,5 %
Nejásám z ní, ale nevadí mi.
8,7 %
Ani moc ne.
5,6 %
Ne, zelenou tedy nemusím.
7,7 %
Celkem hlasovalo 861 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám