Hlavní obsah

Díky lockdownu si našel nové zaměstnání, které jej plně pohltilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brett Pawson ze Západního Yorkshiru v Anglii zůstal během pandemie zavřený doma jako spousta jeho krajanů. Na rozdíl od jiných však neměl kdy se začít nudit. Rozhodl se, že volný čas využije k proměně své bílé dodávky na obytný vůz na kolech. A to mu změnilo život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mechanik si z dodávky udělal obytný karavanVideo: Caters News/Brett Pawson, AP

 
Článek

V loňském roce se spousta lidí ocitla kvůli pandemii koronaviru často na neplánované dovolené. Ve městě Pontecraft se tak ocitli doma například zaměstnanci jedné z místních autodílen a mezi nimi devětadvacetiletý Brett.

Ten nabyté volno využil k tomu, na co normálně neměl čas – rozhodl se totiž svou bílou dodávku proměnit v obytný vůz, se kterým by mohli jezdit s partnerkou na dovolenou a užívat si v něm pohodlí domova i na cestách.

Dodávku vybavil spoustou praktických prvků, které jim život v autě velmi usnadní. Mají v něm například plynový vařič, elektřinu díky solárním panelům, a samozřejmě i toaletu a koupelnu se sprchou, do níž vede teplá i studená voda.

Přes den mají uvnitř dodávky příjemné posezení, k vaření slouží tradiční kuchyňský kout zařízený dřezem s hezkou mosaznou baterií a jednoploténkovým vařičem.

Noci mohou trávit ve velké posteli, nad níž jsou úložné prostory trochu připomínající ty z letadla a nechybí ani takový detail, jako je větrák pro případ přespávání v obzvláště horkých dnech.

Šikovný pár si během tří měsíců proměnil starý autobus na nový domov

Tipy a trendy

Co je ovšem nejdůležitější, proměna vlastní dodávky Bretta natolik nadchla, že se rozhodl své trvalé místo automechanika opustit a věnovat se proměnám vozů na obytné profesionálně.

Na sociálních sítích má své profily, jeho práci tam obdivují tisíce příznivců.

Anketa

Zvládli byste si upravit auto podobným způsobem?
S dostatkem času a peněz, ano.
45,9 %
Kdyby mi někdo aspoň trochu pomohl, tak asi ano.
16,7 %
Těžko říci...
4,8 %
Spíš ne.
8,9 %
Já? Nikdy!
23,7 %
Celkem hlasovalo 9708 čtenářů.

Koronavirové rozptýlení na sněhu

Dolehla na vás také nuda během neustálých uzávěrek kvůli koronavirové pandemii natolik, že jste šli nakonec řádit na sníh? Vytvořili jste něco obzvláště povedeného? Iglú, hrad, klouzačku...?

Pochlubte se ostatním čtenářům a inspirujte je! Pošlete nám fotku svého výtvoru a připište k ní pár vět na naši adresu bydleni@novinky.cz. Nejzdařilejší díla rádi představíme!

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám