Hlavní obsah

Stanování v boho stylu v souladu s přírodou je cennou inspirací pro léto

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S tím, jak v Česku roste v posledních letech obliba glampingu neboli pohodlného stanování v souladu s přírodou, ale s moderními vymoženostmi, roste i zájem o boho styl. Ten je dnes oblíbený nejen v interiéru, ale i jako inspirace pro stylové kempování. Proč se na něj nevybavit už nyní a nezačít se těšit na cestování, až to situace dovolí?

Foto: Boutique Camping, Holmsater

Ke stanování v boho stylu patří i závěsné lampiony, sezení na březových špalcích, umělé či pravé kožešiny, meditační polštáře a houpačky zavěšené na stromech v okolí.

Článek

Boho styl je oblíbený hlavně pro svou jednoduchost a dekorativnost, umožňuje míchání motivů a inspiruje se prvky z různých kultur. Ke stanování v boho stylu proto neodmyslitelně patří dekorativní textilie s orientálními a etno vzory.

Foto: My little wish, The French Bedroom, Ella James

Polštářkům v boho stylu by měly vévodit orientální vzory, třásně i bambulky.

Základem zařízení v boho stylu by měly být hlavně přírodní materiály i barvy. Prim hraje dřevo, kámen, proutí nebo rákos.

Zapadnou i kousky, které vypadají, že už mají patinu. Ta je u tohoto stylu naopak žádaným a ceněným prvkem.

Foto: Boutique Camping, Garden Trading

Skládací lehátka, křesílka i stoličky vybírejte v přírodních tónech a materiálech.

Stanování v boho stylu by mělo působit pohodovým, nenuceným a neformálním dojmem. Drobné nedokonalosti proto rozhodně nevadí. Ve stanu a jeho okolí by mělo být prostředí spíš určené k relaxaci a odpočinku. Prim tak budou hrát deky, pletené houpací sítě i záplava polštářů.

Foto: Loominations Throw Blankets, Den Kit Company

Rozhodně nezapomeňte na stylovou piknikovou deku, proutěný koš na jídlo, a pokud si chcete užít přírody dosyta, servírujte poblíž i nápaditou pizzu pro ptáčky.

Součástí boho stylu je i používání předmětů, které lze nalézt ve volné přírodě. Umístit proto do blízkosti stanu suchý strom coby věšák nebo použít nalezené ploché kameny jako chodníček ke stanu pomůže vykouzlit potřebnou atmosféru.

Foto: Ludlow Stoves, Annabel James, Yellow Octopus

Grily a kotlíky volte v uměřené barevnosti. Grilovací náčiní volte s dřevěnou rukojetí. Díky tomu stylově zapadnou do boho stylu stanování.

Prostor určený pro kempování v boho stylu by měl obsahovat dostatek klidových zón určených pro pobyt na čerstvém vzduchu. Kromě sezení na špalcích od dřeva, ležení na piknikových dekách nebo houpání se v závěsných sítích přijdou vhod i  meditační a hrací polštáře.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám