Hlavní obsah

Rozkládací nábytek si získává větší pozornost než kdy jindy

Novinky, Kristýna Křížová

V době, kdy trávíme většinu volného času doma, se rozkládací nábytek těší většímu zájmu. Díky němu totiž lze získat komfortní prostředí s mnoha funkcemi i v malých bytech a garsoniérách. Prostředí vybavené nápaditými kousky nabídne mnohem více místa k využití.

Foto: Pepper

Stůl Fusion Table funguje i jako prostorná manželská postel.

Článek

Potřeba lidí jíst, spát i pracovat a studovat ve stejném prostoru se v poslední době zvyšuje. Požadavky na funkčnost interiéru tak rostou. Trendem se stává multifunkční prostor s transformujícím se nábytkem. Nechte se proto inspirovat nápaditými kousky, které splňují hned několik funkcí najednou.

Za pozornost stojí třeba stůl Fusion Max přeměnitelný na postel, který je chytrým řešením pro vylepšení obytného prostoru. Díky inovativnímu patentovanému mechanismu lze stůl snadno přeměnit na postel během několika sekund.

Bezpečný a snadný mechanismus umožňuje jedné osobě hladce otevřít nebo zavřít postel. Výhodou je, že ložní prádlo se snadno skryje uvnitř stolu, takže není potřeba žádný další úložný prostor.

Jídelní i pracovní stůl mohou být totéž

Zaujme i stůl Markus, který má konstrukci, která se zvedá, dělí nábytek a rychle ho přeměňuje na pohodlný pracovní stůl i jídelní stůl s lavicí. Poslouží tak jako ideální kousek pro domácí kancelář nebo jídelnu.

Když otevřete stůl, odhalí se také užitečný úložný prostor.

Foto: Go Modern Furniture

Multifunkční konferenční stolek nese název Ozzio Markus.

V obývacím pokoji zase oceníte konferenční stolek Eichholtz Modus se stoličkami, které přesně pasují pod desku stolku. Stoličky se dají využít jak na sezení, tak jako dodatečný odkládací prostor.

Foto: Sweetpea a Willow

Stolek Eichholtz Modus nabídne skryté posezení na pufech.

Ti, kdo potřebují mít v malém prostoru pohovku i postel, mohou sáhnout po rozkládací modulové pohovce Vallentuna. Díky nápaditému systému si snadno poskládáte třeba i větší spací plochu nebo pohovku, která velikostně přesně sedne vašemu prostoru.

Foto: Ikea

Pohovku Vallentuna můžete během chvilky proměnit v celkem pohodlnou postel.

Myslet na velikost nábytku v prostoru se vždy vyplatí. Vzdušné a prostorné interiéry umožňující pohodlný pohyb jsou dlouhodobě hodně oblíbené. Volit rozkládací kousky, které nezabírají příliš místa, je proto vhodné i právě v prostorově velkorysých interiérech.

Foto: Einrichten design

Stůl Flip Table poslouží jako konzolový stolek i jako prostorný jídelní stůl.

Pokud pracujete z domova, zkuste si prostředí přizpůsobit tak, aby se vám v něm pracovalo co možná nejlépe. Zajímavým trendem jsou třeba pracovní koutky připomínající přírodní oázu.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám