Hlavní obsah

Bugatti postaví v Dubaji svou první rezidenční budovu. Má být ztělesněním francouzského „umění žít“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po mnoha jiných proslulých automobilkách se také francouzská firma Bugatti rozhodla „do toho praštit“ a postavit svou vlastní rezidenční budovu. Stát má v Dubaji a na jejím projektu se podílí místní developerská společnost Binghatti. Mrakodrap se 42 podlažími má ladné organické křivky jasně odkazující k elegantním tvarům luxusních vozů Bugatti.

Foto: Bugatti

Stejně jako Bugatti převedlo krásu a sofistikovanost francouzského luxusu do designu svých hypersportovních vozů, Bugatti Residences vnáší do této soukromé oázy vánek a atmosféru francouzské Riviéry, popisují projekt zástupci automobilky.

Článek

Na první pohled by se zdálo, že ohlášení záměru vybudovat další nový mrakodrap v Dubaji nemůže už nikoho nějak zvlášť překvapit. Ten, který má vyrůst v obchodní čtvrti Business Bay, ovšem z mnoha pohledů překvapením je.

Jednak za jeho projektem stojí světově proslulá automobilka Bugatti, která se tak přidává k některým dalším společnostem ze svého oboru, jež se rozhodly vyzkoušet své štěstí na developerském poli, a jednak její vzhled je výjimečný i na dubajské poměry.

Ladné hladké a zaoblené křivky, které stavba nazvaná Bugatti Residences má mít, zaujmou na první pohled nepochybně každého, zejména pak laika. Autoři říkají, že její tvar je inspirovaný ladnými liniemi vozů Bugatti, při troše fantazie si lze ale snadno připustit, že z určitého úhlu může tvar stavby připomínat i linie dámského těla.

Sama společnost se pak hlásí k odkazu atmosféry francouzské Riviéry a zejména pak k francouzskému „umění žít“. Právě tomuto umění a životnímu stylu má být rezidenční budova zasvěcena. Má nabízet luxusní prostředí, které zároveň vyzývá k tomu, aby si jeho obyvatelé mohli vychutnávat každičký okamžik.

„Bezkonkurenční řemeslné zpracování a vynikající povrchové úpravy, které nastavují nový standard pro opulentnost, budou jádrem obytných prostor. Penthousy i byty nabídnou prostorné obytné prostory zdobené tím nejlepším výběrem materiálů, jaký svět může nabídnout. Rezidence Bugatti přinášejí bezproblémovou směs pohodlí, funkčnosti a elegance, která odráží prvotřídní design Bugatti a Binghatti. Tyto dvě značky integrovaly osobitý vkus francouzské Riviéry do každého aspektu vývoje,“ slibuje automobilka.

V mrakodrapu má být celkem 171 bytů nazývaných jako Riviera Mansions a 11 penthousů označovaných jako Sky Mansion Penthouses. Každý z nich má být zcela jedinečný z hlediska dispozice i zařízení, které je samozřejmě pro jednotlivé byty a penthousy navrženo zvlášť.

„Počínaje okamžikem, kdy vkročíte do rezidencí, zavládne pocit bujarosti, který přenese obyvatele do inspirativní oblasti, která již dlouho chytá za srdce znalce kultivovaného bydlení,“ popisují projekt zástupci Bugatti a Binghatti.

Rezidence nabídne svým budoucím obyvatelům luxusní vybavení, včetně pláže inspirované Riviérou, soukromého bazénu, vířivky jacuzzi, fitness klubu, soukromého komorníka, soukromého klubu a dvou výtahů pro auta z garáže do penthousů. Rezidence bude svým obyvatelům poskytovat i řadu špičkových a na míru ušitých služeb, včetně řidiče a vrátného.

Na kdy je stavba budovy naplánována, francouzská firma Bugatti prozatím neuvedla.

Nejpozoruhodnější kousek do domácnosti inspirovaný motorem

Tipy a trendy

Rekonstrukce proměnila rodný dům Ferdinanda Porsche ve výstavní prostor

Tipy a trendy

Reklama

Související články

V centru Bratislavy vyroste nový mrakodrap

Nedaleko bratislavského autobusového nádraží a v sousedství velkých nákupních středisek Eurovea a Nivy má vyrůst nový vícefunkční komplex Ister Tower, jehož...

Výběr článků

Načítám