Hlavní obsah

V centru Bratislavy vyroste nový mrakodrap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko bratislavského autobusového nádraží a v sousedství velkých nákupních středisek Eurovea a Nivy má vyrůst nový vícefunkční komplex Ister Tower, jehož součástí bude i sto metrů vysoká budova s 33 patry.

Foto: Archiv developera

V Bratislavě vyroste nový mrakodrap.

Článek

Na středoevropské poměry se jedná o unikátní projekt, který se bude nacházet v širším centru města a jeho hodnota dosáhne částky téměř šesti miliard korun. Nabídne přibližně 500 rezidenčních jednotek, hotel s celkovou plochou přes 9100 m2, komerční prostory a dostatek parkovacích stání.

Zahájení výstavby na pozemku v Landererově ulici je naplánováno na první polovinu roku 2024, její dokončení pak o tři roky později. Novinky o tom informovala investiční skupina DRFG, která projekt postaví ve spolupráci s místním developerem The Galata Group.

Kromě zmíněného mrakodrapu doplní komplex také dva menší apartmánové domy. Projekt Ister Tower necílí pouze na nejluxusnější segment zákazníků, ale měl by nabídnout relativně dostupné bydlení i pro vyšší střední třídu.

Tomu odpovídá i plánovaná dispozice bytů, která nemíří na klasické investiční byty typu 2+kk, ale zaměřuje se na větší s více než 80 mvhodné k dlouhodobému bydlení pro rodiny.

Budovy budou splňovat nejvyšší energetické standardy. „Fasáda Ister Tower svou dynamikou připomíná nedaleký Dunaj a jeho meandry, které věž nese i ve svém názvu,“ dodávají autoři projektu, architekti z ateliéru A1 Architecture.

V Praze by mohly být až 130metrové mrakodrapy, městu ale prý chybí koncepce a odvaha

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám