Hlavní obsah

Tři tipy na bleskové velikonoční dekorace a jeden navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jsou prakticky jakékoli svátky časem shonu, a spoustu věcí tak chtě nechtě musíte zvládat na poslední chvíli, nezoufejte. Máme pro vás tři tipy na dekorace na opravdu poslední chvíli. Jejich výroba tak zabere jen pár minut.

Foto: Korálky

Jednoduchý stojánek na vajíčko lze vyrobit s pomocí pár korálků.

Článek

Na sváteční tabuli o Velikonocích se velice hodí nějaké to omalované vajíčko jako dekorace. Do čeho ho ale dát? Stojánek na vajíčko, když jej vaříte na měkko, není asi úplně to pravé.

Zkuste si jej vyrobit sami, z dřevěných korálků. Tím, že bude dekorace položená na stole, můžete navlékat na nit, ovšem pokud chcete, aby dekorace dobře držela tvar, použijte tenký drátek. Kdo jej nemá, vystačí si s tavnou pistolí.

Základem je oválný tvar, do nějž se vsadí vajíčko, zbytek korálků může tvořit ouška zajíčka, ale třeba i listy květiny...

Vyrobte si jednoduchou dekoraci na velikonoční stůl

Velikonoce

Svícínek ze skořápky

Velmi rychlý, ale – přiznejme si – maličko náročnější na šikovnost je prostý svícínek ze skořápky.

Stačí k němu skořápka z vajíčka a do něj vložená čajová svíčka. Kdo je má k dispozici, může na spodní stranu vajíčka ještě přilepit pár peříček či třeba po obvodu několik kočiček.

Foto: Profimedia.cz

Rychlým, ale na zručnost maličko náročnějším prvkem je prostý svícínek ze skořápky.

Řeřicha jako osení: Jarní dekorace stolu i zdravý doplněk vašeho jídelníčku

Velikonoce

Elegantní ubrousky

Úplně nejrychlejší dekorací je přizdobení jídelních ubrousků. Každý stočte do ruličky, převažte třeba jen prostým provázkem, pod nějž vložte čerstvou květinu utrženou na zahradě, tenkou větévku s kvítky anebo třeba jen snítku sušené levandule.

Foto: WestwingNow

I pár snítek sušených květin povýší umně stočený ubrousek na malé umělecké dílo.

Ozdobte si na Velikonoce domácnost i zahradu půvabnými řebčíky

Velikonoce

Tip na využití skořápek

Pokud máte času dostatek a je vám líto jen tak vyhodit všechny skořápky z vajíček, které se vám najednou doma nashromáždily, můžete je využít na výrobu velikonočního věnce na dveře, kterým můžete uvítat v pondělí příchozí koledníky.

Foto: Fler

Pár skořápek, něco pírek či jiného přírodního materiálu a na pondělní pomlázku můžete koledníky překvapit nezvyklým a přesto hezkým věncem na dveřích.

Jako základ využijte korpus ideálně pletený z proutí a ten porůznu oblepte kousky skořápek a doplňte dalšími přírodninami.

Kdo chce, může se držet jen několika materiálů a střídmých barev, kdo má rád pestrost, může kromě větévek, slámek či pírek přidat i sušené květy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám