Hlavní obsah

Spousta světla a příjemné prostředí k relaxaci, tak vypadá nový dům ředitele AstraZeneky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehce a vzdušně působí dům, který si pro víkendové pobyty v Mosmanu, bohatém přístavním předměstí australského Sydney, koupil ředitel společnosti AstraZeneca Pascal Soriot. Utratil za něj v přepočtu zhruba 129 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Šéf AstraZeneky Pascal Soriot koupil víkendový dům na předměstí Sydney.

Článek

Ředitel společnosti, jenž je původem Francouz, žije od roku 1990 v Austrálii a v první polovině roku způsobil jistý rozruch prosazením lokální výroby vakcíny proti covid-19 na australské půdě a prohlášením, že právě tento kontinent je jeho domovem a že se hodlá postarat o bezpečí jeho obyvatel.

Soriot sice bydlí na jižním okraji Sydney, víkendový dům si ale koupil na předměstí, které leží na severním břehu řeky Parramatta, jež městem protéká a ústí do jižního Pacifiku.

Dům je řešen jako bungalov, má pouze přízemí sahající přímo až pod sedlovou střechu. Jeho srdcem je velký obývací pokoj, který je velmi pěkně propojen se zahradou díky proskleným stěnám, které jej ze dvou stran obklopují.

Půlmiliarda pro šéfa AstraZeneky pobouřila akcionáře

Koronavirus

Pocit neviditelného přechodu z interiéru do exteriéru podporuje i použití stejné kamenné podlahy na „lemu” kolem domu i na místě zastřešené terasy s BBQ koutem. Člověk si tak místy opravdu vůbec ani nevšimne, že již není uvnitř domu, ale už na zahradě.

Foto: Profimedia.cz

Venku nechybí nezbytný BBQ kout.

Hezkým nápadem je vizuální odlišení jednotlivých zón v domě. Ty, které slouží doslova k odpočinku a uvolnění, tedy obývací pokoj a ložnice, jsou silně prosklené a v interiéru je použito velké množství dřeva v přírodní barvě.

Naopak místa, kde se očekává větší aktivita a pozornost, anebo jsou zde vyšší nároky na pravidelnou údržbu (koupelna a kuchyň), jsou zařízena v bílé a opatřena i snáze ošetřovatelnými povrchy.

Rozlehlý dům, ve kterém bydlí Bill Gates s rodinou. I o něj se budou s manželkou při rozvodu dělit

Jak bydlí VIP

Jak podtrhuje web místní realitní platformy Domain, v domě kromě čtyř samostatných ložnic nechybí vybavení, které je v dané lokalitě považováno za naprostou nezbytnost, tedy vinný sklep, domácí kino a posilovna.

Dům Soriota vyšel na 8 milionů australských dolarů, tedy zhruba 129 milionů korun.

Anketa

Kdybyste si mohli vybrat, chtěli byste mít v domě vinný sklep, domácí kino, nebo posilovnu?
Vinný sklep
13,6 %
Domácí kino
5,8 %
Posilovnu
19,5 %
Všechno!
21,3 %
Ani jedno...
39,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14553 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám