Hlavní obsah

Něco pro milovníky zlaté éry filmu: Dům, v němž žili Paul Newman a Joanne Woodwardová, se objevil na trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenápadný dům v Beverly Hills, k němuž vede dlouhé cihlové schodiště, byl na počátku šedesátých let minulého století domovem vskutku hvězdného páru. Bydleli v něm Paul Newman a jeho žena Joanne Woodwardová. Nemovitost se v tomto měsíci ocitla na trhu, a to za cenu těsně pod hranicí 8 milionů dolarů (cca 180 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Dům, v němž na počátku 60. let bydlel herec Paul Newman se svou ženou Joanne Woodwardovou, se objevil na trhu s nemovitostmi.

Článek

I když na první pohled vypadá tento dům z roku 1937 poměrně všedně a jeho bílé zdi a šedá střecha na sebe ničím neupoutávají pozornost, oko milovníka zlaté éry americké kinematografie by přesto mělo zbystřit. Jde totiž o mimořádnou možnost prohlédnout si stavbu, kterou na počátku šedesátých let obýval v té době jeden z nejslavnějších hollywoodských párů - Paul Newman a Joanne Woodwardová.

Jak uvádí web Mansion Global, manželé, kteří se vzali v roce 1958, měli dům určitý čas pronajatý a v jistém smyslu jej proslavili, když se v něm nechali vyfotit pro článek v New York Daily News v roce 1962. Vznikla při té příležitosti i známá fotografie filmového Frajera Luka, jak se zadumaným výrazem sedí na tříkolce.

Dům na takřka půlhektarovém svažitém pozemku byl postaven ve stylu odkazujícím na někdejší koloniální architekturu, ale v minulosti byl modernizován. Uvnitř se nacházejí čtyři ložnice doplněné pěti koupelnami. Srdcem domova je však obývací pokoj s velkými okny a mramorem obloženým krbem. Kuchyně je samostatná, prostorná, se spíží a jídelnou.

Příjemné zákoutí představuje zastřešená terasa s kamenným krbem a grilem, u nichž je posezení s pohodlnou houpačkou se sedačkou pro dva.

Dům je dvoupodlažní, přičemž část střechy je řešena jako pochozí terasa s lehkým stanovým zastřešením. V zahradě plné vzrostlých stromů, mezi nimiž nechybějí citrusovníky, je umístěn i poměrně úzký, dlouhý bazén doplněný vířivkou.

Dům, který realitní makléři označují za cenný kus hollywoodské historie, podle webu Architectural Digest nabídla k prodeji jeho současná majitelka, fotografka Taylor Anne Crichtonová, dcera autora Jurského parku Michaela Crichtona. Ta jej koupila před dvěma lety za 7,35 milionu dolarů (165 milionů korun) a nabídla nyní k prodeji za 7,99 milionu dolarů (179 milionů korun).

Bob Dylan prodal své panství na Skotské vysočině

Jak bydlí VIP

Dům Ivany Trumpové je i po roce stále na prodej. Podívejte se, jak to v něm vypadá

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám